Diari Més

Economia

La meitat d'empreses de la Cambra de Comerç de Reus milloren les xifres de negoci a finals del 2017

Més del 40% de les companyies enquestades confia poder contractar més personal aquest any

Imatge del carrer Monterols de Reus que aplega molts establiments.

La meitat d'empreses de la Cambra de Comerç de Reus milloren les xifres de negoci a finals del 2017Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat aquest dimecres els resultats dels Radar Cambra del quart trimestre de 2017. L'enquesta, que elabora Ceres, pregunta a les empreses adherides a l'ens cameral sobre la evolució econòmica des seus negocis i les perspectives de futur. El 45,2% dels empresaris han assegurat que la seva xifra de negoci creixen l'últim trimestre de l'any passat, respecte el trimestre anterior. Només un 4,8% l'havia reduït. Justament, aquesta és la tendència que els empresaris confien mantenir enguany. El 42,9% ha apuntat a l'enquesta que preveu seguir creixent en volum de negoci mentre que un 4,8% creu que el reduirà i un 50% que mantindrà l'actual. Pel que fa a la contractació de personal, en el darrer període de l'exercici 2017, un 35,7% dels negocis va contractar personal. De fet, el 40,5% dels enquestats preveu ampliar la plantilla durant el 2018, mentre que el 57,1% de les empreses no ho preveu.

Els participants de l'enquesta Radar Cambra, de la Cambra de Reus, també han apuntat, en un 47,6%, que les exportacions es mantindran aquest 2018. Només el 19% espera que incrementin.

Els empresaris també han apuntat que cal un canvi en el sistema de pensions actuals i que s'han sentit insegurs amb el context polític viscut a Catalunya, tot i que «molt pocs» se sentirien incòmodes en una Catalunya «real i efectiva». De fet, un 73% han assegurat que el context actual ha influït en les seves respostes a l'enquesta.

tracking