Diari Més

El Basilisc s'incorpora al Seguici de xocolata de la Pastisseria Huguet

La mona, que s’ha fet amb un motlle de Manel Llauradó, pesa 400 grams

Ramon de la Fuente, amb la seva creació i el Basilisc de Reus.

El Basilisc s'incorpora al Seguici de xocolata de la Pastisseria HuguetOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Basilisc elaborat amb xocolata i sucre farà les delícies, enguany, dels més fidels aficionats a la Festa Major. La Pastisseria Huguet estrena recepta i dóna forma, amb una primera fornada de 50 unitats que s’aniran ampliant en relació a la demanda, a aquest element del Seguici, reusenc, «un dels més complicats per la seva alçada i per la cua recargolada». La mona pesa 400 grams i «fer-ne una desena suposa una hora de feina», explica el pastisser Ramon Huguet, artífex de la mona que ha sorgit, igual com totes les anteriors que integren el particular recull de gegants i bèsties que l’establiment del carrer de l’Alcalde Joan Bertran comercialitza, d’un motlle de l’escultor Manel Llauradó. El preu és de 45 euros i, des d’avui mateix, s’accepten encàrrecs.

La xocolata que dóna forma al Basilisc és negra, però també n’hi ha de blanca per aconseguir els colors taronja i platejat. Aquest últim «s’ha fet amb un aerògraf» mentre que el taronja «s’aconsegueix aplicant el color directament sobre el motlle», afegeix De la Fuente. Les plomes estan fetes de sucre per tal que poguessin lluir el característic vermell encès.

La il·lusió de l’Estol

L’aposta per aquesta figura ve donada «perquè des de l’Estol del Basilisc estaven molt il·lusionats amb tenir una mona, i ens van engrescar». El mateix Basilisc ha ballat avui, en un acte davant la pastisseria, per celebrar la posada a la venda de la seva rèplica més dolça, que se suma a la Mulassa o el Lleó.

tracking