Diari Més

Municipal

L'Ajuntament renunciarà a un any de lloguer perquè el Cafè de Reus reobri

El ple aprova, amb els vots de govern i PSC, 12 mesos de carència per compensar una inversió de 100.000 euros en reformes

Un instant del ple d'ahir dilluns a la tarda que es va allargar pràcticament sis hores.

L'Ajuntament renunciarà a un any de lloguer perquè el Cafè de Reus reobriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vot favorable del grup municipal del PSC va servir ahir per aprovar, a proposta del govern i tot i el «no» de Ciutadans, CUP i PP, una modificació de les condicions del traspàs del contracte d’arrendament del local del Cafè de Reus, ubicat als baixos i primer pis dels números 1 i 3 del carrer Metge Fortuny i de propietat municipal. El tràmit facilitarà, tal com concretava el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, al futur nou llogater que té la forma d’una aliança entre l’Espai Prioral i el xef Joan Urgellès, un any de carència en el pagament del lloguer, el qual xifra la quota mensual en 2.177 euros. El contracte tindrà una durada de 10 anys i la possibilitat d’una pròrroga de 5. En total, entre mensualitats pendents i aquest primer any de moratòria, l’Ajuntament deixarà d’ingressar prop de 44.000 euros.

El Cafè de Reus està tancat des de fa prop d’un any, després que l’anterior llogater abaixés la persiana en no poder fer front als pagaments i havent acumulat un deute amb l’Ajuntament, encara no satisfet, de 30.000 euros. En declaracions al Diari Més, Urgellès manifestava fa pocs dies la voluntat que el negoci reobri en un marge de tres mesos després de sotmetre’s a «una remodelació integral i un rentat de cara integral», i que ho faci «amb una barra de pintxos, cerveses, copes de vi i tapes».

Aquestes reformes a les instal·lacions, el xef Joan Urgellès i l’Espai Prioral les han concretat en 100.000 euros, una xifra «necessària» per tornar el negoci a l’activitat. En aquest sentit, Enrech precisava en el transcurs d’un ple de 6 hores que «el sol·licitant del traspàs no va poder donar compliment a les condicions perquè, en entrar al local, l’estat de conservació i antiguitat exigia obres de major envergadura i inversió». És per pal·liar el desemborsament que el futur llogater «va demanar que se li compensés amb una carència de mentre es realitzaven les obres» que ahir rebia llum verda.

La proposta va ser criticada pel portaveu del grup municipal del PP, Sebastià Domènech, que lamentava que «12 mesos més de moratòria en lloguer, junt amb els que ja no s’han cobrat, són 21 mesos. A 2.100 euros, parlem de 44.000 euros que no es pagaran quan ens presenten una inversió de 100.000:». El portaveu de Ciutadans Juan Carlos Sánchez, apuntava que «hi ha marge per negociació i és important que no generem greuges amb la resta». Des de la CUP, el regidor Xavier Angelergues demanava «que es posi fi al capitalisme d’amiguets».

Pellicer: «No el podem perdre»

En cas que aquest traspàs del contracte d’arrendament del local del Cafè de Reus no es consumés, la llicència actual es perdria i, amb ella, la possibilitat que l’espai pogués tornar a operar com un establiment de restauració. En aquest sentit, i abans de la votació, l’alcalde Carles Pellicer recordava que «l’operació ha estat avalada per secretaria i intervenció» i deia que «com a govern, no podem perdre el Cafè de Reus perquè és un establiment emblemàtic que dóna veu a la ciutat i és un actiu important». Per la seva banda, el portaveu socialista Andreu Martín deia que «no veiem inconvenient que contibui l’activitat de restauració» i que «en deu anys oodem estudiar una altra utilitat».

tracking