Diari Més

Cultura

Dues empreses i un particular opten a la gestió de Cal Massó

El procés de licitació iniciat per reactivar el centre d’art al carrer Pròsper de Bofarull tanca la recepció de propostes amb un total de tres damunt la taula

Una imatge d'arxiu d'una inauguració del Trapezi a Cal Massó.

Dues empreses i un particular opten a la gestió de Cal MassóOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés de licitació engegat per l’Ajuntament de Reus amb la finalitat de tornar l’activitat al Centre d’Art Cal Massó ha rebut, al tancament del termini per a registrar-les que va finalitzar el passat 1 de març, un total de tres propostes. Segons ha pogut saber el Diari Més, fins a dues d’elles resulten impulsades per empreses i es corresponen amb Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social SL i amb Cooperativa Combinats SCCL. La proposta restant és a nom d’un particular, Iván García.

Totes tres hauran de ser valorades per la mesa de contractació que es convoqui oportunament i que determinarà, en relació als criteris establerts a les bases del concurs, el nou gestor de l’equipament. El procés és el segon que es posa en marxa per reobrir Cal Massó, després que l’anterior contracte, que va estar en mans del gestor cultural Isaac Albesa, quedés extingit a finals de l’any passat, i que un concurs anterior hagués quedat desert en no presentar-s’hi cap oferta. El plec, amb tot, és idèntic al de la primera vegada i les tres propostes que ara estan damunt la taula haurien de garantir, a l’espera d’analitzar-les, la tornada del Centre d’Art Cal Massó al funcionament a curt termini.

Segons concurs i un plec idèntic

Amb una durada de dos anys i la possibilitat de prorrogar-se per dos més, el contracte va sortir a licitació amb un cànon de 2.400 euros: 100 euros mensuals a satisfer per l’adjudicatari, el qual pot millorar la xifra en la seva oferta. El plec de prescripcions tècniques és en tot igual al de l’anterior concurs. L’Ajuntament no abonarà cap import, atès que l’adjudicatari gestionarà Cal Massó «pel seu risc», i es reserva 50 dies d’utilització del centre per a actes propis en els quals sí que pagarà la il·luminació.

Pel que fa a la programació estable de Cal Massó, aquesta haurà d’omplir un mínim de 120 dies i haurà d’estar organitzada per cicles d’activitat. També s’haurà d’ajustar als objectius establerts per al Centre d’Art, que van des de perfilar-se com a un «espai d’experimentació per a les disciplines artístiques» o un «lloc on donar a conèixer les noves generacions d’artistes locals», fins a ajudar a «consolidar la cultura contemporània en la zona d’influència» del municipi.

La CUP havia plantejat, en forma de moció, coincidint a la Capital de la Cultura Catalana i «recollint la desubicació i malestar de col·lectius i individualitats del món de la creació plàstica, escènica o musical de la ciutat, que no saben on dirigir-se per poder exposar o presentar les seves obres», que Cal Massó «no es torni a licitar» i es mantingués com a municipal. La proposta, que es va votar per separat, va quedar resolta amb el «no» de PDeCAT, Cs i PP i l’abstenció del PSC a la municipalització i el «sí» del ple, a excepció de l’abstenció del PSC, a la potenciació i integració social de l’equipament.

tracking