Diari Més

Reus activa la fase d'Alerta del Pla de Protecció municipal davant la previsió d'onada de fred

També es manté activat el dispositiu de prevenció i d'intervenció del Pla Neucat

Imatge de neu a Reus.

Reus activa la fase d'Alerta del Pla de Protecció municipal davant la previsió d'onada de fredTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha activat la fase d'Alerta del Pla de Protecció Municipal davant les previsions meteorològiques relacionades amb l'onada de fred. La fase d'alerta comporta la localització dels membres del Comitè d'Emergències per tal que, en cas que sigui necessari, es reuneixin i puguin prendre decisions relacionades amb una possible activació en fase d'emergència del pla. El comitè d'emergències està integrat per l'alcalde, el regidor de Seguretat, el cap de la Guàrdia Urbana, el director de Comunicació i tècnics responsables dels serveis municipals d'Emergències i Protecció Civil, els Serveis Socials, Urbanisme, Medi Ambient, les Brigades Municipals, Salut Pública, així com de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

L'activació de la fase d'Alerta del Pla de Protecció Municipal ha estat comunicada als Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els Bombers, així com a l'aeroport de Reus, Aigües de Reus, l'Hospital de Sant Joan i Creu Roja. Entre altres, també s'ha comunicat a tots els centres d'ensenyament de la ciutat.

Es manté activat el dispositiu de prevenció del Pla Neucat

L'Ajuntament de Reus manté activat el dispositiu de prevenció i d'intervenció del Pla Neucat a Reus, davant l'arribada de l'onada de fred prevista. El dispositiu compta amb la implicació de la Guàrdia Urbana, les regidories de Benestar Social i de Via Pública i el servei municipal d'Emergències i altres serveis municipals. La regidoria de Benestar Social i la Guàrdia Urbana han reforçat el protocol d'acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que es trobin al carrer.

D'altra banda, la regidoria de Via Pública ja va donar instruccions a l'empresa concessionària del servei de neteja urbana perquè no netegi els vials amb aigua i ha instruït el servei municipal de jardineria perquè suspengui el rec de fonts i jardins. Es busca així evitar el risc de crear plaques de gel que puguin provocar accidents. També ha coordinat la Brigada Municipal i l'empresa concessionària del servei de neteja perquè s'abasteixin de sal per distribuir als vials públics per evitar possibles gelades.

tracking