Diari Més

Municipal

El procés pels pressupostos participatius supera els 400 suports en el primer dia

Prop de 85.300 veïns de Reus podran votar fins el 18 de març un total de 6 dels 43 projectes a participa.reus.cat o als punts habilitats a espais públics

Un dels ordinadors que s'ha instal·lat a l'OAC per facilitar el vot.

El procés pels pressupostos participatius supera els 400 suports en el primer diaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg de la primera jornada de recollida de vots, el procés per escollir entre les 43 iniciatives que aspiren a endur-se part dels 750.000 euros dels pressupostos participatius de Reus va rebre, ahir, més de 400 suports repartits entre Petits Projectes –dels quals se’n poden triar un màxim de 4 i que acumulaven a les nou de la nit un total de 261 vots– i Grans Projectes –amb l’opció de marcar-ne fins a 2 i que, a la mateixa hora, sumaven 158 vots–, a través de la plataforma participa.reus.cat habilitada amb aquesta finalitat.

Votar serà possible fins el 18 de març. Exactament 85.293 veïns de Reus, els empadronats majors de 16 anys, tenen l’oportunitat de fer-ho, també, a través dels punts presencials que l’Ajuntament ha repartit en diferents localitzacions, equipats amb ordinadors i wifi i, de vegades, també amb personal que informa sobre el sistema.

Millores als carrers, llum i parcs

Els impulsors de les 43 diferents propostes van començar també ahir la feina de difusió i de petició del vot a través de les xarxes socials. Així, a punt d’acabar el primer dia, la reestructuració de l’espai públic i viari de l’accés a la urbanització Sant Joan i al CEIP La Vitxeta –amb 39 vots–, la il·luminació dels passos de vianants a l’avinguda dels Països Catalans i altres vies –amb 34–, la instal·lació de nous desfibril·ladors a Centres Cívics –26 vots– i la remodelació la zona del trenet del Parc de Sant Jordi –amb 22 vots– eren les quatre opcions millor posicionades entre els Petits Projectes. Pel que fa als grans, els dos que més suports havien captat eren la Instal·lació d’elements adaptats per als nens amb mobilitat reduïda als parcs de la ciutat –amb 37 vots– i la creació d’un parc per a famílies, que comptava amb 30 vots. Els Petits Projectes són els que requeririen de 50.001 a 150.000 euros i els Grans, fins a 150.000.

Les 6 opcions més votades a la categoria petits projectes i les 3 primeres de la categoria grans projectes quedaran assegurades. La previsió dels 750.000 euros s’invertirà íntegra, de tal manera que si els 9 projectes no arribessin a aquest topall, el llistat correria fins a completar la xifra. I les iniciatives s’executaran al llarg del 2018.

Els Centres Cívics, les Biblioteques Municipals, els Mercats de Reus, l’Antic Hospital, l’actual Hospital de Sant Joan, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i el Casal de Joves són els llocs on des del 26 de febrer i fins al 18 de març es podrà trobar un espai informatiu i en dates concretes es podrà votar. Els projectes es presentaran també de manera pública el 3 i el 10 de març a l’antic hospital.

tracking