Diari Més

Habitatge

Reus ingressa 418.000 euros per les multes als bancs que tenen pisos buits

L’Ajuntament destinarà l'import de les sancions a habitatge social

Un anunci d'un pis de lloguer per part d'un particular al balcó d'un edifici del carrer Sant Joan de Reus.

Reus és la quarta ciutat de l'Estat on és més rendible llogar un habitatgeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha ingressat fins ara 418.000 euros amb les multes coercitives imposades a les entitats financeres per tenir habitatges buits de forma permanent a la ciutat, segons ha anunciat aquest dijous el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, durant la Comissió Especial de Polítiques d'Habitatge Social. El regidor ha emplaçat els membres d’aquest ens a debatre sobre les polítiques a què es destinaran els diners ingressats, que sempre estaran vinculades a la promoció d’habitatge social, segons ha garantit. L’any 2015, l’Ajuntament va iniciar 94 expedients de declaració d’habitatges buits, dels quals 55 es van tancar i 39 estan actualment en tràmit. D’aquests, sis han derivat en una primera multa coercitiva de 4.500 euros i, 33, en una segona multa -la primera de 4.500 i una altra de 5.500 euros-. L’any 2017, es van iniciar 37 expedients, 12 dels quals es van tancar i 25 continuen en tràmit, però fins ara cap ha derivat en multa.

La comissió ha fet balanç de les accions municipals per afavorir que les entitats financeres posin a disposició del Govern i de l’Ajuntament els immobles de la seva propietat actualment buits per tal de poder-los destinar a funcions d’habitatge social. En aquest sentit, ha constatat que les mesures de negociació i pressió amb les entitats funcionen, i que es tradueixen en progressos de les entitats financeres per posar els habitatges a disposició de l’administració.

La situació de desocupació permanent d'habitatges és una utilització anòmala de l'habitatge segons la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge. Si finalitzats els procediments per declarar la desocupació permanent no es resol la situació de l'habitatge, l'Ajuntament pot obrir, com a últim recurs, procediments sancionadors per una infracció molt greu de la Llei, amb multes d'entre 3.000 i 900.000 euros.

tracking