Diari Més

Cultura

Reus CCC tanca positivament amb 200.000 espectadors

La ciutat va acollir 160 projectes i un total de 790 activitats repartides a 55 espais diferents

Imatge de la

Reus CCC tanca positivament amb 200.000 espectadorsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha presentat el balanç de la Capital de la Cultura Catalana 2017 que ha acabat aquest cap de setmana. Aquest projecte ha permès posicionar la ciutat en un lloc destacable del panorama cultural català. En total, la capital del Baix Camp ha acollit 160 projectes amb 709 activitats programades al llarg de l'any.

Durantaquestsmesos, 150 entitats s'han implicat posanten relleula quantitat, la qualitat i la varietat de projectes i iniciatives culturals de la ciutat, que s'han desenvolupat a un total de 55 espais diferents del municipi. Un 81% de les propostes han estat gratuïtes i un 19% de pagament, i un total de 8 projectes han tingut la catalogació de solidaris i inclusius. Amb les activitats programades s'ha atret al voltant de 200.000 espectadors. La capitalitat s'ha finançat amb un pressupost de 950.000 euros, dels quals un 50% ha estat aportació pública i un altre 50% aportació privada.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha subratllat que la ciutat de Reus ha marcat «un abans i un després» en l'esdeveniment de la Capital de la Cultura Catalana, que ha contribuït a projectar la capitalitat cultural de Reus i que deixa un llegat de treball en comú amb les entitats de la ciutat que es vol mantenir viu en el futur. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que a partir de la Capital de la Cultura Catalana s'ha decidit aprofitar les sinergies creades en l'àmbit de la música per dedicar el 2018 a una àmplia programació musical que s'inclourà en el projecte Reus Ciutat de la Música 2018.

tracking