Diari Més

Cultura

Reus es convertirà aquest 2018 en la 'Ciutat de la música'

L'alcalde Carles Pellicer ha anunciat el nou projecte durant l'acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana 2017

Imatge d'arxiu del Teatre Fortuny.

La Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 acull dimarts un programa de Catalunya Música al Teatre FortunyAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Fortuny ha estat l’escenari on l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat a l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, d'aquest divendres, que la ciutat acollirà el programa Reus. Ciutat de la Música 2018. L’acte institucional ha donat pas a l’espectacle ‘Dos segles d’esplendor’, un recorregut musical i cultural per 200 anys d’història de la ciutat. El muntatge, de Teatre de les Comèdies, ha aplegat més de 200 actors, cantants i músics damunt l’escenari, en una espectacular posada en escena amb projeccions. Finalment, aquest dissabte a la tarda tindrà lloc l’últim adéu a la programació cultural del 2017 amb un acte festiu a la plaça del Mercadal.

Pellicer ha expressat que aquesta nova proposta recull el llegat de la Capitalitat del 2017 i que l’objectiu és aportar una nova programació musical per a tota la ciutat i durant tot l’any.

La propera setmana es farà el balanç del que ha suposat per la ciutat ser la Capital de la Cultura Catalana i en les pròximes setmanes es presentaran els pressupostos per al 2018. S’espera que al febrer estigui més concretada la nova proposta cultural per a la capital del Baix Camp.

Manresa reivindica el paper de les ciutats mitjanes

Durant l’acte de traspàs de la capitalitat cultural, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha desitjat sort a la que serà la 15a Capital de la Cultura Catalana i ha fet un balanç molt positiu de l’any cultural de la capital del Baix Camp. El batlle ha posat en valor la participació dels ciutadans i el fet que la cultura hagi entrat en “ebullició” a la ciutat. A més, Pellicer ha anunciat que Reus es convertirà aquest any en Ciutat de la Música 2018.

Per la seva banda, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha reivindicat el paper de les ciutats mitjanes i ha demanat al futur Govern que les tingui en compte pel projecte de país. El batlle manresà ha afirmat també que «la cultura és la que ens fa lliures» i ha avançat que, sota el títol ‘Ponts de Cultura’, la seva capitalitat oferirà un programa atractiu, amb protagonisme per a disciplines com la dansa i el circ que tenen poc arrelament a la ciutat.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha arrencat el seu discurs amb un record pels dirigents polítics i d’entitats sobiranistes empresonats. Segons Tudela, en un any «tan convuls i tan preocupant», un projecte 'exitós' i amb un resultat 'extraordinari' com el de Reus ha marcat el camí a seguir. «El futur de la cultura del país passa per treballar conjuntament i esforçar-nos col·lectivament. L’èxit està sens dubte assegurat», ha etzibat.

En un Teatre Fortuny ple a vessar -més de 300 persones s’han quedat sense les invitacions gratuïtes que ha repartit l’organització-, Tudela ha recordat que Cervera serà la Capital de la Cultura Catalana 2019 i que, d’aquí a uns dos mesos, es donarà a conèixer el nom de la ciutat que ostentarà aquest títol el 2020.

Avui, la traca final

Aquest dissabte Reus donarà l’adéu definitiu a la capitalitat cultural amb un acte ideat per la pirotècnia Igual que combinarà la pirotècnia amb música, il·luminació a les façanes laterals de la plaça del Mercadal, passi d'imatges del recorregut de la capitalitat cultural de Reus sobre l'edifici Gaudí, a més de números d'artistes en directe.

Els organitzadors ho han definit com una explosió final amb música i altres sorpreses escèniques, on es potenciarà la il·luminació i el foc de proximitat. L'espectacle, que arrencarà a les set de la tarda, serà gratuït i obert a tota la ciutadania.

tracking