Diari Més

Equipaments

La Pere Anguera de Reus adequarà el soterrani per a ús d'arxiu

La biblioteca va obrir al 2015 i tenia pendent posar en marxa aquest espai

L'edifici es troba ubicat a la zona de Mas Iglesias.

La Pere Anguera de Reus adequarà el soterrani per a ús d'arxiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El soterrani de la Biblioteca Pere Anguera, que va inaugurar-se al novembre del 2015 amb aquest espai pendent d’entrar en funcionament, s’habilitarà finalment per a ser utilitzat com a arxiu. El regidor delegat de l’àrea d’Urbanisme va signar, el passat 29 de novembre, l’aprovació inicial del projecte bàsic i l’execució de les obres que donaran sentit a aquesta planta de l’edifici.

Els treballs de construcció i equipament de la nova biblioteca municipal –en la seva reactivació després d’alguns anys aturats– van dur-se a terme amb un pressupost total de 3 milions d’euros que incloïen les obres d’acabament de l’edifici, la urbanització de l’entorn, l’equipament bàsic del vestíbul general, la biblioteca infantil, les sales de préstec, els espais de la primera planta, altell, magatzems, sales de revistes i polivalent, la de reunions, la zona de catalogació, les oficines, el mobiliari i els equips informàtics. Al moment d’obrir al públic, però, no s’havia intervingut ni en el soterrani ni tampoc en la sala general de la primera planta, tot i que la nova inversió havia permès posar a la disposició dels usuaris una primera part d’espais d’ús públic que va completar-se al 2016.

Completa el global del projecte

La biblioteca Pere Anguera té una superfície total de 1.500 metres quadrats i una capacitat per a 35.000 documents, 100 títols de diaris i revistes i 180 punts de lectura. Està pensada i dimensionada, tal com explicaven des de l’Ajuntament en el moment de la seva estrena, com a biblioteca local i el funcionament i organització tècnica i logística aprofita l’experiència dels 12 anys de funcionament de l’altra biblioteca del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, que és la Biblioteca Central Xavier Amorós.

L’espai va néixer amb l’objectiu d’«apropar els serveis bibliotecaris a la zona sud de la ciutat i fomentar la lectura i l’accés a la informació com a eines de creixement personal i de transformació social, en estreta col·laboració amb les entitats del seu entorn». Al desembre del 2016, tot just fa un any, l’Ajuntament anunciava l’obertura total dels espais d’ús públic de la Pere Anguera, amb la posada en funcionament de la sala general de la primera planta. L’edifici, situat a la zona de Mas Iglesias de la ciutat, és obra de l’arquitecte Joan Tous, en col·laboració amb els Serveis Municipals d’Arquitectura.

tracking