Diari Més

Mobilitat

Carrils bici de Reus connectaran Mas Iglesias i el passeig Sunyer amb el bus i el tren

El Pla de la bicicleta estarà enllestit «en setmanes» i la Urbana farà un informe de l’avinguda de Falset

L'Ajuntament va aprovar tres nous projectes el 7 de desembre.

Carrils bici de Reus connectaran Mas Iglesias i el passeig Sunyer amb el bus i el trenOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament connectarà el carril bici del passeig Sunyer amb l’estació de tren i el carril bici del parc de Mas Iglesias amb l’estació de busos. Ambdós projectes, que pertanyen a inversions previstes dins aquest 2017, s’emmarquen en la voluntat anunciada el passat mes de gener d’enllaçar les estacions de bus i tren amb el Campus Bellissens, una iniciativa que alhora havia sorgit de la mateixa URV en el procés de redacció del Pla estratègic per a la mobilitat en bicicleta a Reus i que el consistori tira endavant després d’haver-la fet seva. La manca de continuïtat era, precisament, una de les assignatures pendents de la xarxa d’itineraris per a bici.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ha posat en marxa un tercer projecte per executar millores en la senyalització horitzontal del Passeig Sunyer i Prim i del Tomb de Ravals. A l’abril del 2016, el nucli del municipi va obrir-se al pas de bicicletes amb la senyalització de vies preferents d’entrada i sortida i la instal·lació d’aparcaments davant dels principals equipaments públic i d’interès.

La senyalització del nucli antic

Aquell paquet de mesures, igualment previ a la implementació del Pla de la bici, contemplava la senyalització de tres itineraris d’entrada, a través del carrer del Vidre, de la plaça del Baluard i del carrer de Sant Pere Apòstol; i quatre itineraris de sortida, pels carrers d’en Vilar; Major i del Fossar Vell; de l’Hospital; i de Vallroquetes. La velocitat màxima va quedar limitada als 30km/h al Tomb de Ravals i al carrer de Sant Joan, i als 10km/h en tots els carrers senyalitzats de l’interior del nucli antic.

Una xarxa amb 20 km exclusius

Segons les darreres dades facilitades, Reus disposa de més de 20 quilòmetres de carril exclusiu per a bicicletes a més dels carrers on aquestes conviuen amb altres vehicles. I té unes 800 places d’aparcament. El passat 7 de desembre, el regidor delegat de l’àrea de Medi Ambient va aprovar inicialment els projectes executius vinculats a les millores que ara s’esperen.

En el darrer ple i a preguntes del grup municipal de Ciutadans, el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, es referia al Pla estratègic per a la mobilitat en bicicleta a Reus i deia que «el tindrem enllestit en poques setmanes». També apuntava que la Guàrdia Urbana elaborarà un informe sobre la seguretat al carril de l’avinguda de Falset.

tracking