Diari Més

Municipal

El CDR Reus planteja que el parc de Mas Mainer sigui el 'de l'1 d'octubre'

Una proposta de moció demana batejar el nou espai verd de la zona nord

Aquest entorn ha viscut un important canvi d'imatge al llarg dels últims mesos.

La primera fase de les obres d'urbanització de Mas Mainer encara el tram finalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Reus ha fet arribar als grups municipals una proposta de moció per assignar al parc de nova creació situat a l’àrea de Mas Mainer el nom de Parc de l’1 d’octubre.

En el text de la proposta, el CDR recorda l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de clausurar els col·legis electorals, «l’organització de la ciutadania per defensar els 13 punts de votació repartits per la ciutat» i el fet que «ja amb moltes hores de compromís a l’esquena, a altes hores de la matinada, encara molts més reusencs i reusenques s’anaven afegint i congregant a les portes de les escoles» per garantir el referèndum. També que «ningú no va marxar malgrat les duríssimes imatges que anaven arribant de la fortíssima virulència fruit de la repressió policial que s’estava vivint a molts indrets del país». I valora que aquesta «és una data que no oblidarem mai pel seu impacte emocional complicat de digerir, que després d’aquests terribles fets que van poder ser observats arreu del món va arribar la ignomínia del no reconeixement dels esdeveniments ni dels ferits, no tan sols no dedicant-nos ni una sola paraula de solidaritat sinó en alguns casos arribant al sarcasme més inhumà».

El document de la proposta demana que el ple de l’Ajuntament de Reus prengui l’acord de «realitzar tots els tràmits necessaris per batejar o canviar de nom pel nom Parc de l’1 d’octubre, el parc de nova creació que es troba situat a la zona nord de la ciutat a la zona verda de Mas Mainer ubicat a l’avinguda de l’Onze de setembre, entre l’escola Joan Rebull de Reus –una de les escoles amb més cens electoral de la ciutat que fou agredida amb pintades de caire feixista ara fa 3 anys– i el supermercat de nova construcció al barri Niloga, o en el seu defecte, una plaça o parc equivalent pel que fa a rellevància i situació». I que «aquest canvi de nom o bateig es produeixi sense dilacions i en el menor temps possible».

Homenatge «a la generositat»

El CDR impulsa aquesta iniciativa, tal com queda reflectit en el mateix text, «considerant que poques vegades a la vida es viuen moments de solidaritat i d’autoorganització popular i de país com els del passat 1 d’octubre, i amb voluntat d’homenatjar els milers de persones que en un gran gest de generositat van posar el temps i el cos per tal de garantir el dret a vot de veïns i veïnes. I, és clar, els més de 1.000 ferits per aquesta repressió policial arreu del país».

Fonts del CDR expliquen que els grups municipals estan ara valorant aquesta proposta, a l’espera de rebre una resposta sobre la voluntat de dur-la o no al proper ple.

tracking