Diari Més

Sáenz de Santamaría, a Reus: «No es pot confiar en qui no compleix la llei»

La vicepresidenta defensa el consum de productes catalans i convida a «fer boicot a l’independentisme a les urnes» per «recuperar la Catalunya oberta»

Imatge de Soraya Saénz de Santamaría amb el cap de llista del PP per Tarragona, Alejandro Fernández.

Sáenz de Santamaría, a Reus: «No es pot confiar en qui no compleix la llei»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sánez de Santamaría, ha ofert aquest dimarts a l’NH Ciutat de Reus un míting que, tal com ha apuntat la número 3 del PP a la demarcació, Tona Duch, «ens hauria agradat poder celebrar a l’Hotel Gaudí per simpatia amb els policies que treballen per tots nosaltres», i que la ha portat de tornada a Reus «on sempre venim a fer presència d’Estat» 11 mesos després d’haver-hi estat per inaugurar la nova seu de la Seguretat Social a la plaça Gandhi. Un equipament, aquest, que ha servit aquest dimarts la popular per exemplificar «un sistema de solidaritat que és Espanya i que dóna dret als catalans a les pensions per haver-hi cotitzat».

En un acte que s'ha allargat durant prop de 50 minuts i que ha comptat amb la intervenció del cap de llista per Tarragona, Alejandro Fernández, Sáenz de Santamaría ha carregat contra l’independentisme que «ha fet molt de mal a Catalunya» i «no ha superat la prova del cotó: han marxat bancs, empreses i turisme», i ha presentat l’article 155 com una eina que «ha recuperat moltes coses tot i que n’hagi aturat d’altres». «Quan algú no compleix la llei, ningú no pot confiar en ell ni en allò que governarà», ha dit. També ha rebutjat el boicot als productes catalans: «Com es fa un boicot a la independència és votant al PP. I com es fa un favor a Catalunya és comprant productes catalans aquest Nadal». I ha sentenciat, en una incursió en la qüestió de l’ensenyament que ha aprofitat per subratllar la convocatòria de places per a docents «després d’anys col·locant-hi gent de la mateixa corda», que «porto el meu fill a escola perquè li ensenyin. Qui s’encarrega que pugui pensar en llibertat és la seva mare». La líder popular ha presentat el seu partit com «aquell en què confia la gent quan les coses es posen difícils, i ara aquí estan molt difícils».

Moment «agut» i «no crònic»

«Aquesta és la nostra èpica», ha dit, abans de demanar el vot el 21-D donar lloc a «un canvi a les urnes que pot fer que aquest moment crític hagi estat agut però no crònic» i reiterar que «votar el PP és votar una Catalunya que no mereixia el dany de l’independentisme». En aquesta idea ha insistit la major part del relat de la dirigent del PP, que ha apel·lat a una «Catalunya acollidora, oberta, educada i lliure» en oposició a la Catalunya independentista. Abans, Alejandro Fernández ha centrat les seves crítiques en la CUP per dir que «Catalunya no té res a veure amb l’eurofòbia, el populisme ni la tribu d’Anna Gabriel» i avisar que «ara els rebels serem nosaltres».

Prim, vermut i avellanes

El pas de Sáenz de Santamaría per la capital del Baix Camp ha deixat un parell de picades d’ull. En la primera, la ministra de la presidència ha explicat que «quan venia cap aquí, m’han passat una frase del general Prim que deia que les grans crisis cal superar-les molt aviat i amb molta executivitat. I això és el que plantegem nosaltres». Després, en el darrer tram de la seva intervenció a l’NH Ciutat de Reus, i abans de posicionar-se en contra del boicot als productes catalans, ha apuntat entre riures, que «si em dóna temps, abans de marxar, m’enduré una ampolla de vermut i unes avellanes».

tracking