Diari Més

Equipaments

Interior repara goteres al terrat de la comissaria de la Policia Nacional a Reus

El Ministeri ha destinat prop de 60.000 euros a unes obres sol·licitades mesos enrere i que van iniciar-se la setmana passada

La façana de la comissaria de la Policia Nacional a Reus, localitzada al carrer General Moragues.

Interior repara goteres al terrat de la comissaria de la Policia Nacional a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de la comissaria de la Policia Nacional, ubicat al carrer General Moragues, viu obres des de fa alguns dies. El Ministeri de l’Interior ha invertit prop de 60.000 euros, tal com confirmen des de la subdelegació del govern a Tarragona, en solucionar un problema de goteres que patia l’immoble i enderrocar-hi una xemeneia que havia quedat en desús i es trobava en males condicions per evitar que, amb el pas del temps, fos susceptible generar algun tipus de problema. Segons les mateixes fonts, la tercera planta de la comissaria, que es correspon amb el terrat de la construcció, patia en els darrers temps múltiples filtracions d’aigua que en aquest moment estan sent reparades.

Les obres, que van iniciar-se tot just la setmana passada, tampoc no han estat sol·licitades recentment, segons detallen des de la pròpia subdelegació, on informen que un procés d’aquest tipus ha de seguir determinats tràmits que no són breus, i que requereixen de l’elaboració d’un informe que hauria derivat en la petició de les reparacions també mesos enrere.

En concret, el projecte va ser adjudicat, a través d’un procediment obert i públic, a l’empresa Tascó Construcció i Gestió d’Obres SL, amb seu a Barcelona, per un import global de 59.747,13 euros, IVA inclòs. A més de la intervenció en les goteres i l’enderroc de la xemeneia, les feines també contemplen «altres petites actuacions complementàries» que impliquen el terrat de la comissaria. Els treballs van posar-se en marxa fa pocs dies, però no resulten visibles des de l’exterior de l’edifici en dur-se a terme íntegrament a la seva part superior. La previsió, segons concreten des de la subdelegació, és que aquestes feines que ja estan en marxa s’allarguin «entre dues i tres setmanes», tenint en compte el termini d’execució d’un mes que figura al contracte signat amb el Ministeri de l’Interior i també els dies festius que formaven part d’aquest pont de la Puríssima.

Tècnics desplaçats a Reus van realitzar, abans que aquestes es comencessin a materialitzar, una valoració inicial del que suposarien les obres. «A mesura que cada comissaria necessita reparacions puntuals, s’envia un comunicat a Madrid i, des d’allà, el Ministeri envia els tècnics que determinen la conveniència o no de les obres i, en cas que s’hagin de dur a terme, la urgència amb què cal actuar», precisen les mateixes fonts. A partir d’aquí, es dóna lloc a un pressupost que ha d’aprovar-se per poder obrir el procés de licitació que acabi posant la intervenció en mans de l’empresa que la consumarà.

El termini del contracte

Des de la subdelegació expliquen que «fa temps que es va fer la petició per realitzar les obres, però s’estan executant ara perquè ha arribat el termini establert al contracte per a fer-ho». A més de la reparació de goteres i de l’enderroc de la xemeneia, també es faran millores «a la zona del terrat, que és la tercera planta». La data d’adjudicació, tal com figura al document de la contractació, la qual es troba inclosa a la categoria de «treballs de construcció de cobertes i estructures de tancament, i treballs connexos» és del passat dia 7 de novembre.

tracking