Diari Més

L'accés de la T-11 per Bellissens torna a tenir llum a la rotonda i la carretera

Els operaris treballaven en els darrers dies per reparar les conduccions de l’enllumenat d’aquest punt

Un dels treballadors comprova quin és l'estat de la instal·lació prop de la carretera de Bellissens.

L'accés de la T-11 per Bellissens torna a tenir llum a la rotonda i la carreteraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada a Reus des de la T-11 per la carretera de Bellissens ha recuperat la il·luminació tant a la rotonda que distribueix el trànsit com a la mateixa via. Operaris de Foment treballaven aquests dies a la zona per restablir la llum que hi mancava des de mesos enrere molt probablement com a conseqüència de successius robatoris de cablejat als fanals que s’hi ubiquen, en alguns dels quals es podien apreciar les conduccions malmeses i fora de les seves caixes a simple vista. En aquest sentit, des de la subdelegació del govern van confirmar a principis de novembre que les feines per tornar la llum a Bellissens –i també a altres punts com la variant– es trobaven en marxa i que les reparacions es materialitzarien «de manera imminent».

Almenys des del cap de setmana del 2-3 de desembre aquest punt té llum de nou, i hauria estat el primer en recuperar-la entre les dues «zones prioritàries» que es va marcar Foment abans de l’inici dels treballs. L’altra és, precisament, la variant de Reus, la il·luminació de la qual ha estat reiteradament reivindicada per entitats com la Cambra, que fa alguns mesos avisava del «perill» de mantenir-la a les fosques i de la mala imatge que de tot plegat es desprenia. Bellissens ja havia viscut una intervenció anterior per quedar il·luminada cap l’estiu passat, i n0ha viscut d’altres de motivades per la problemàtica dels robatoris de coure.

Tres zones prioritàries

Una tercera zona entre les prioritàries –més enllà de Bellissens i de la variant– es localitza ja dins el terme municipal de Tarragona i es correspon amb «la N-240 en direcció a Valls, a la zona de la Creu Roja, on miraran de dotar la via amb l’enllumenat i posar-ho en marxa». «No hi ha cap calendari sinó que es va actuant. Als punts on éno cal fer una canalització nova, serà més ràpid. I si cal fer les canalitzacions, els treballs duraran més», apuntaven a principis de novembre des de la subdelegació, on subratllaven que «es tracta de delimitar zones prioritàries i actuar-hi a mesura que es tingui capacitat per a fer-ho». Les feines passen bàsicament per «reposar el cablejat en els casos en què aquest havia estat sostret dels punts d’il·luminació i se n’ha de col·locar de nou» i per «canviar el fanal –és a dir, la part que emet la llum, com podria ser una bombeta en altres casos– si és que està trencada o que ha deixat de funcionar per alguna causa».

tracking