Diari Més

El Museu de Reus rebutja el trasllat provisional dels béns de Sixena

La Xarxa de Museus d’Art recorda que la sentència no és encara definitiva

Tres peces del Museu de Lleida entre les 44 que reclama Osca.

El Museu de Reus rebutja el trasllat provisional dels béns de SixenaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els directors de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, en la qual es troba integrat el Museu de Reus, van emetre dissabte un comunicat conjunt on deixen constància del seu suport al Museu de Lleida i demanen que la sentència que obliga a traslladar les 44 peces de la seva col·lecció a Sixena no s’executi fins que no sigui ferma.

El jutjat d’Osca ha fixat per avui, 11 de desembre, el moviment, mentre ahir es disposava un cordó de seguretat amb presència de Mossos d’Esquadra al voltant del Museu de Lleida i l’alcalde de la localitat, Àngel Ros, feia pública l’esperança que els recursos que s’han presentat contra aquestes «mesures cautelars» aturin el trasllat abans no es materialitzi. El comunicat està signat, a més de per altres quinze directors de museus del territori, també pel director del Museu de Reus, Marc Ferran.

Perill constatat per a les obres

En detall, el document apunta que la decisió del jutjat d’Osca «no ha tingut en compte les resolucions administratives que s’han dictat a l’empara del que estableix la Llei del Patrimoni Cultural Català, així com tampoc tots els informes de conservació que aconsellen no executar el trasllat fins que no hi hagi una sentència definitiva». I els directors «lamenten» que l’actuació «es produeixi en un context marcat per l’aplicació a Catalunya de l’article 155».

Al conjunt de professionals del patrimoni els «preocupa» que l’operació «posi en perill la integritat física d’algunes de les obres, tal i com els informes dels tècnics assenyalen» i que «no s’hagi dut a terme una planificació tècnica que en garanteixi la preservació».

tracking