Diari Més

La constitució del futur consorci del Sant Joan amb el CatSalut «pot endarrerir-se»

Llauradó anuncia que l’1 de gener no és data fixa

Carles Pellicer, Noemí Llauradó i Óscar Ros, en primer terme, signen el conveni del Sant Joan.

La constitució del futur consorci del Sant Joan amb el CatSalut «pot endarrerir-se»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La creació del futur consorci de l’Hospital Sant Joan, que havia d’agafar les regnes del centre a partir de l’1 de gener del 2018, «podria endarrerir-se» tot i que «la voluntat expressada pel CatSalut és que s’hi està treballant i estem mantenint una relació constant». Ho anunciava la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, que deia que «el consorci s’ha d’aprovar pel ple de l’Ajuntament i per la Generalitat», i precisava que «és bo que la Generalitat sigui partícip de les negociacions del conveni». «Si no pot ser al gener, serà un cop estigui constituït el govern», concloïa.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el conseller de Salut, Antoni Comín, van signar el passat 25 d’octubre, el protocol d’intencions regulador de les bases per a la constitució del consorci de l’Hospital Sant Joan. Al protocol s’estableix que l’Ajuntament i el CatSalut comparteixen la voluntat de crear aquest consorci com a ens encarregat de la promoció i protecció de la salut, l’assistència especialitzada i l’atenció hospitalària, sanitària i sociosanitària en el marc del sistema públic de salut a la ciutat de Reus i la seva àrea d’influència. Així mateix, s’indica que en el termini d’un any des de la seva constitució s’hi incorporarà l’atenció primària de salut, que actualment desenvolupa la Fundació Sagessa-Salut.

Integrar tots els recursos públics

D’aquesta manera, el nou consorci passarà a prestar les activitats que actualment duu a terme la societat municipal Hospital Sant Joan de Reus (SAM) pel que fa a l’atenció hospitalària i a integrar tots els recursos públics destinats a l’assistència i la recerca en matèria de salut al territori, amb plena vocació de projecció i integració amb el conjunt de la regió sanitària del Camp, per tal d’enfortir el paper de l’Hospital com un dels hospitals universitaris de referència al territori. A més, el departament de Salut es compromet a assegurar el manteniment de l’actual cartera de serveis.

tracking