Diari Més

Municipal

El consistori cedeix un barracó en un solar com a local de l'AV Montserrat

S’hi van traslladar el setembre i estan pendents que hi instal·lin aviat el subministrament elèctric

El nou local està ubicat en una finca de titularitat municipal del carrer Mas d'Aixemús.

El consistori cedeix un barracó en un solar com a local de l'AV MontserratCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha enllestit un conveni per cedir a l’Associació de Veïns del Barri Montserrat un mòdul prefabricat en uns terrenys municipals. Des del passat mes de setembre, el barracó és la nova seu de l’entitat. Van haver de deixar l’anterior local situat al carrer Montsant per un canvi de propietaris, i pel desacord amb les condicions imposades pel nou amo que, entre altres coses, volia augmentar-ne el lloguer.

Les despeses de l’arrendament de l’anterior seu corrien a càrrec del consistori, que amb aquesta nova solució s’estalviarà unes despeses fixes anuals. En aquest sentit, l’any 2016 l’entitat va rebre una subvenció de 3.000 euros en concepte de funcionament del seu local social. El nou local està situat en una finca de titularitat municipal als números 11 i 13 del carrer Mas d’Aixemús, just al costat del camp de futbol de la Unió Astorga.

Anteriorment, el mòdul prefabricat que ara ocupa l’Associació de Veïns Barri Montserrat havia albergat aules de l’Institut Municipal de Formació Empresarial Mas Carandell del barri Gaudí, des d’on va ser traslladat fins al seu nou emplaçament. Ara, el consistori i l’entitat han signat un conveni amb les condicions per a la cessió de la finca i del barracó, que s’allargarà durant els pròxims cinc anys.

Sense llum

Des de l’entitat veïnal es mostren satisfets amb el nou emplaçament, llevat d’un detall que aquests darrers mesos s’ha fet més rellevant: la falta de subministrament elèctric. «Ens han dit que ens hi faran arribar la llum de forma imminent, en principi aquesta mateixa setmana, però fa temps que per la tarda no el podem utilitzar», explica el president de l’entitat, Domingo Martínez.

Una de les raons que s’especifica per a la signatura del conveni és la neccesitat d’otorgar aquest espai a l’entitat per tal que aquesta «contribueixi a promoure i fomentar iniciatives ciutadanes que facin possible la participació de les persones en la realitat de la ciutat, que reforcin la convivència i obrin espais i oportunitats de desenvolupament personal».

L’Associació de Veïns del Barri Montserrat va rebre enguany una subvenció de 1.862 euros en el marc de la convocatòria anual que es fa des de la regidoria de Participació Ciutadana, per tal d’organitzar activitats. És la zona que obre el calendari de festes de barri a la ciutat. Enguany s’han celebrat el 27 i 28 de maig.

tracking