Diari Més

Transport

Reus Transport congela al 2018 el preu de bitllets i abonaments de bus

Fa 5 anys que el senzill es queda en 1,25 euros

Una imatge d'un dels vehicles de Reus Transport.

Reus Transport licita el contracte per renovar la flota d'autobusosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal que presta el servei de transport urbà a la ciutat, Reus Transport, no modificarà cap de les tarifes vigents de cara al proper any 2018: el bitllet senzill és mantindrà a 1,25 euros, el mateix import des de 2013; la T-10, l’abonament més utilitzat, continuarà costant 7,90 euros i el bitllet especial a l’Aeroport es queda en 3 euros. Així ho va aprovar ahir el consell d’administració de la societat.

Segons el regidor i president de Reus Transport, Marc Arza, «el govern municipal manté la voluntat de garantir un transport públic eficient i bona prova n’és la proposta de renovació de la flota de busos per millorar el servei; però aquesta aposta s’acompanya de l’esforç per mantenir les tarifes un any més, tant del bitllet senzill com de tots els abonaments».

Així, la targeta T-Mes, unipersonal i per a viatges il·limitats en el termini màxim d’un mes seguirà al preu de 29,50 euros. La Targeta 10/30, unipersonal, per a 10 viatges amb un interval de 30 dies, amb un descompte respecte al bitllet senzill del 45%, es quedarà en 6,85 euros. La T-Mes Famílies Nombroses i Famílies Monoparentals de Règim General, el títol de transport unipersonal que permet fer viatges il·limitats en el termini màxim d’un mes i que va estrenar-se al 2016 es queda en 23,60 euros. La mateixa però de Règim Especial sostindrà el preu de 14,75 euros.

La nova Línia 12

El consell d’administració de Reus Transport haurà de decidir, a finals d’any, sobre la nova Línia 12 que connecta de manera directa la zona sud de la ciutat i l’Hospital Sant Joan de Reus. Segons dades a què ha tingut accés el Diari Més, la ruta registra una mitjana aproximada de només 4 passatgers per expedició i la seva estrena ha repercutit en una pèrdua de més de 400 viatgers al dia en el conjunt de la Línia 10 i de la Línia 11, que ha vist ampliada la freqüència de pas per compensar l’enllaç que elimina el transbord cap al centre sanitari. L’estalvi de temps sense haver de fer el canvi a l’estació d’autobusos, a la pràctica, és d’uns 3 minuts.

tracking