Diari Més

L'Aeroport de Reus obre noves rutes al mercat britànic, el bàltic i el centreeuropeu

La Generalitat invertirà 600.000 euros anuals en una llançadora amb Tarragona i línies de bus amb la costa i Barcelona a l’estiu

Imatge de l'entrada de l'aeroport de Reus.

Creix en més d'un 41% el nombre de passatgers de l'aeroport de Reus aquest mes de marçWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus s'ha reunit aquest dimarts per fer balanç d’un 2017 on «hem superat el milió de passatgers i hem millorat en la diversificació» i començar a planificar el 2018 amb dues novetats importants: la incorporació de tres operadors vinculats als mercats britànic, bàltic i centreeuropeu que fixaran en 20 les companyies actives a la capital del Baix Camp; i la creació d’una llançadora que cobrirà el trajecte entre l’Aeroport de Reus i Tarragona amb 32 expedicions per dia. Pel que fa a la Costa Daurada, es posarà en marxa un autobús a l’àmbit de Salou i Vila-seca i un altre a l’àmbit de Cambrils que incrementaran les expedicions en 13 per setmana, i s’oferiran 40 serveis setmanals més entre l’Aeroport de Reus i Barcelona.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat en declaracions al Diari Més que «la taula ha incorporat la presència de PortAventura» com un actor pendent i que hi tindrà rellevància i valorava que «al seu moment, la nostra principal ocupació va ser fonamentalment recuperar passatgers. Ara que ja els tenim, atenem altres demandes que estaven pendents i que ens donaran un valor afegit». Una d’aquestes és la de les connexions per carretera, que ara s’incrementen amb un desplegament que suposarà «una inversió per part de la Generalitat de 600.000 euros l’any de manera recorrent».

La llançadora i les noves expedicions romandran en marxa entre els mesos d’abril i octubre del 2018. «Entre novembre i març farem una oferta dimensionada a les necessitats de la temporada d’hivern», afegeix Font, que detalla que la proposta d’enllaços per terra que aquest dimarts ha donat a conèixer «respon a expedicions que, d’alguna manera, donen servei a operadors i això revertirà en una millora de l’oferta de transport públic però no genèrica sinó ben treballada amb el Patronat de Turisme i amb els ajuntaments, adaptada a la demanda».

Tres nous operadors

Sobre els tres operadors que s’instal·laran per primera vegada a Reus, Font concreta que «es correspondran amb tres noves rutes i seran les mateixes companyies les que, al seu moment, anunciïn les destinacions que oferiran». L’estiu passat, l’Aeroport de Reus ja va despenjar-se amb una de nova que ha esdevingut exitosa, la connexió amb la ciutat polonesa de Katowice impulsada pel touroperador Rainbow Tours. Aquesta va acomiadar la campanya turística amb un 89,3% dels seients venuts. En total, 5.740 passatgers, segons les darreres dades fetes públiques per Aena, van fer servir aquest enllaç, pel qual s’havien posat al seu moment la venda fins a 6.426 seients a través del lloc web de Rainbow i també d’altres canals. Els vols xàrter entre Reus i Katowice van allargar-se del 6 de juny al passat 26 de setembre, i tenien lloc els dimarts amb arribada a la capital del Baix Camp deu minuts abans de les tres de la tarda i sortida cap a Polònia a les quatre en punt.

Ryanair copa el 35%

En aquesta mateixa línia, l’Aeroport de Reus va superar al mes d’octubre el milió de passatgers, xifra que la Taula Estratègica de l’Aeroport s’havia fixat a principis d’any per considerar exitós el 2017. De cara a l’any que ve, les previsions són igualment molt positives: «Esperem créixer entre un 3 i un 10%», afegeix Font. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat precisa que «abans aquest era un aeroport de monocultiu completament al voltant de Ryanair i en aquests moments la companyia irlandesa representa un 35%, però en tenim altres 4 prop del 50% i 15 companyies més que operen a l’Aeroport de Reus amb contractes de màrqueting i promoció amb la Taula Estratègica».

tracking