Diari Més

Assignen a Interior l'antiga seu del 112, utilitzada per formar Bombers i policies

L’edifici, que està desocupat des que el 2010 es van inaugurar les noves instal·lacions d’Emergències, és escenari de pràctiques en espais tancats

L'immoble es troba a la carretera Reus-Tarragona, al costat de les actuals seus del CAT i del 112.

Assignen a Interior l'antiga seu del 112, utilitzada per formar Bombers i policiesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha assignat aquest 2017 al Departament d’Interior l’antiga seu del Centre d’Emergències 112. L’equipament, situat a la carretera que uneix Reus i Tarragona, està abandonat des que el juliol de l’any 2010 el servei es va traslladar a l’emblemàtic edifici que presideix la parcel·la del costat. Des de fa uns mesos, però, s’està utilitzant de forma esporàdica per entrenar el cos de Bombers i de l’Escola de Policia de la Generaliltat.

L’edifici és un escenari idoni per a què aquests cossos de seguretat hi facin pràctiques d’actuacions en espais tancats. No hi ha cossos instal·lats ni s’usa de forma contínua, però sí de forma puntual per preparar aquest tipus d’activitats formatives. Pel que fa als Bombers, per exemple, des que la seu es va assignar a Interior se n’ha tret rendiment en dues ocasions des que es va fer l’assignació.

Ofert per 106.000 euros l’any

L’edifici es va començar a utilitzar amb aquest fi poc després que la direcció general de Patrimoni de la Generalitat l’inclogués en un paquet d’edificis que es van oferir per llogar en el marc del Barcelona Meeting Point, l’octubre del 2016. En concret, s’oferia un lloguer per 30 anys, a un preu de 106.000 euros anuals.

El dossier especificava que els usos permesos eren els de serveis tècnics i ambientals, que l’edifici es trobava en bon estat, i que la superfície és de 2.207 metres quadrats incloent-hi la planta baixa i el soterrani. Pel que fa al solar, l’extensió és de 18.105 metres quadrats.

A banda d’aquesta, la Generalitat va incloure en aquest dossier deu propietats més, quatre de les quals eren de Tarragona: la Ciutat del Repòs i de Vacances –480.000 euros anuals durant 50 anys–, els Antics Jutjats –45.000 euros anuals durant 20 anys–, l’Antic laboratori d’obres públiques –45.000 euros anuals durant 50 anys– i l’Antic Hospital Casablanca –36.000 euros durant 50 anys.

De fet aquesta última propietat, també coneguda com l’Hospital Mare de Déu de la Salut, està sent utilitzada en una forma similar a l’antiga seu del centre 112, ja que també ha estat escenari de pràctiques del cos de Bombers.

Primera seu del CAT

És el destí provisional d’aquest immoble que la Generalitat té en propietat. Es va inaugurar a finals dels anys 80 com la primera seu del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Anys després, dins la mateixa parcel·la es va construir un nou edifici per acollir-hi el CAT, i després del trasllat l’antic edifici es va destinar a ser el centre 112 del Camp de Tarragona. De fet, fins que el 2010 es va inaugurar el nou edifici d’Emergències, els dos serveis (CAT i 112) compartien la mateixa entrada.

A hores d’ara la Generalitat no té cap proposta per decidir el destí final d’aquest equipament. Tot i l’assignació a Interior, per la seva banda aquest departament tampoc té previst fer-hi cap inversió per acondicionar-lo o per ampliar-ne els usos més enllà de les pràctiques formatives dels cossos de seguretat, per les quals les condicions actuals ja són adequades.

tracking