Diari Més

Societat

L'infermer reusenc Josep-Oriol Casanovas, finalista dels premis 'Enfermería en Desarrollo'

Casanovas ha presentat la seva testis, la qual crea un prototip per monitoritzar el dolor dels neonats ingressats en cures intensives a través de l’aprenentatge automàtic i la Intel·ligència artificial

josep-Oriol Casanovas, infermer de Reus, és un dels 14 finalistes del certamen.

L'infermer reusenc Josep-Oriol Casanovas, finalista dels premis 'Enfermería en Desarrollo'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’infermer reusenc Josep-Oriol Casanovas és un dels catorze finalistes als premis Enfermería en Desarrollo 2017. Casanovas opta al guardó de tesis doctoral pel seu projecte Prototip per la monitorització del dolor neonatal a través de l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial. La tesis ha estat realitzada a la Universitat Rovira i Virgili i hi han intervingut tant el Departament d’Infermeria com el d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques. El projecte del reusenc ha estat seleccionat entre més de 200 candidatures d’Espanya i altres indrets del món.

La tesis de Casanovas consisteix en la creació d’una eina informàtica capaç de mesurar el dolor que sent un nounat dins una escala de valors preexistent. Ho fa utilitzant els registres de paràmetres conductuals del nadó presos amb una càmera i un micròfon (moviment de braços, plor...) i els paràmetres fisiològics mesurats per una màquina de monitorització (freqüència cardíaca, tensió arterial, saturació d’oxigen, temperatura…). L’eina realitza la valoració de les dades i la registra en temps real, a més d’avisar al professional sanitari en cas de detectar un valor d’alarma o la necessitat d’atenció.

Els guardons, organitzats per la revista Enfermería en Desarrollo, s’entregaran en un acte que es realitzarà el dijous 23 de novembre al teatre Fernando de Rojas del Círculo de Bellas Artes de Madrid.

tracking