Diari Més

La CUP demana acusar d'organització criminal els investigats pel cas Innova, amb penes de 8 anys de presó

La formació va demanar la inclusió de noves proves al cas, que finalment el jutge permet incorporar-les durant el judici oral

Una imatge d'arxiu de l'exdirector general d'Innova Josep Prat a l'exterior dels Jutjats de Reus.

Prat recorre la sentència que l'obliga a pagar 900 mil euros a l'AjuntamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Reus ha presentat aquest dilluns l'escrit d'acusació pels investigats en el casInnova, que es va obrir l'any 2012 precisament per la denúncia presentada per la formació anticapitalista.

La formació ha explicat en un comunicat que ha retardat la presentació del seu escrit acusatori perquè estava pendent de la inclusió de noves diligències probatòries a la instrucció, que van reclamar fa mesos i que finalment el jutge ha decidit permetre-les dins el judici oral que ha d'obrir-se contra els encausats.

En l'escrit presentat aquest dilluns, l'equip d'advocades de la CUP «a partir del procediment d'instrucció judicial», considera, com acusació particular, que Josep Prat, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Natàlia Torrell, JoséVicenteGómez, SergiLuqui, CarlesMantéiJorgeBatestezaserien responsables de delictes de prevaricació continuada, blanqueig de capitals, falsedat, defraudació a l'administració, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i organització criminal. Aquests dos últims delictes podrien comportar pelsinvestigats penesde fins a 8 anys de presó, que és la pena que demana la CUP per a ells.

La formació també demana que els encausats siguin inhabilitats per exercir responsabilitats públiques, «així com que totes aquestes persones assumeixin les responsabilitats civils pertinents, per tal que rescabalin el dany econòmic causat a l'Ajuntament de Reus».

Dins el casInnova, que conté diverses peces separades, el jutge ja ha finalitzat la instrucció de les peces 0 i 2, que han quedat unides i que popularment es coneix com a casMantéiBatestesza.

tracking