Diari Més

Un reusenc, acusat d'estafar 20 milions d'euros mitjançant una gran trama piramidal

La Comissió del Mercat de Valors d'Estats Units ha presentat una querella per l'estafa a 150.000 persones

Pedro Fort.

Un reusenc, acusat d'estafar 20 milions d'euros mitjançant una gran trama piramidalFort Ad Pays

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC) ha presentat una querella a Florida contra el reusenc Pedro Fort per una gran trama piramidal a Internet que ha servit per estafar 20 milions d'euros a 150.000 persones, segons detalla El País.

La trama constaria de tres esquemes piramidals, una de les quals oferia rendibilitats de fins el 120% en tan sols dos mesos. O, el que seria el mateix, el 2% diari, a través de la venda de paquets publicitaris. Segons cita el rotatiu, els inversors només havien de veure quatre anuncis al dia per a obtenir el que la SEC anomena «rendibilitats molt allunyades de la realitat», tot i que si pagaven el «paquet vacacional», no havien de complir amb aquest requisit.

Espanya seria el país amb més afectats per l'estafa. Com succeeix en les estafes piramidals, els utilitzats per pagar les rendibilitats promeses procedia «en un 99% de les aportacions dels nous socis». Tant va créixer els sistema, que va ser impossible atendre tots els compcomisos.

Segons les investigacions del SEC, Fort hauria desviat «per a usos personals» 3,7 milions d'euros (una casa, jets privats, joieries, cotxes, cirurgia estètica...).

tracking