Diari Més

La primera fase de les obres d'urbanització de Mas Mainer encara el tram final

La Junta de Govern formalitzarà divendres una recepció parcial que inclourà la nova rotonda i també les voreres, a l’espera de l’àmbit del futur Mercadona

Aquest entorn ha viscut un important canvi d'imatge al llarg dels últims mesos.

La primera fase de les obres d'urbanització de Mas Mainer encara el tram finalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase de l’execució del projecte d’urbanització de Mas Mainer, que abraça la construcció de la nova rotonda a la cruïlla entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i el carrer de General Moragues, la creació de la vorera i l’adaptació de l’entorn del futur Mercadona, es troba molt avançada. La Junta de Govern tractarà, aquest divendres i com al sisè punt de l’ordre del dia, la recepció parcial d’aquestes obres, un tràmit on no s’inclourà ara la part corresponent a la superfície comercial –on s’està treballant– ni tampoc la resta de fases previstes i encara no completades, tal com precisen fonts municipals.

El global del pla de Mas Mainer es desenvolupa sobre més de 18.000 metres de sòl urbà, en una finca que limita amb la via del tren, l’escola Joan Rebull, l’avinguda de l’Onze de setembre i l’avinguda General Moragues. Les obres van arrencar amb l’objectiu de millorar de la mobilitat per les avingudes, així com l’ampliació dels espais verds d’ús públic. Igualment, es concentra la futura activitat comercial en una parcel·la independent. El pla preveu també l’ús residencial, que es construirà de manera en un futur, d’acord al creixement de la demanda, tal com van informar al seu moment des de l’Ajuntament.

Una zona verda més gran

Fonts municipals detallen que, en les següents fases d’execució del projecte de Mas Mainer, i sobre l’enjardinament de la zona verda que ara s’està executant, hi ha la previsió de plantar-hi més plantes de les que estaven inicialment previstes.

A finals del juliol, el projecte va deixar de contemplar el carril bici que havia de transcórrer inicialment per l’interior de la vorera, a l’avinguda Onze de Setembre, i va recuperar un espai per a l’estacionament de vehicles. La modificació responia, segons detallaven fonts municipals, a les conclusions d’un informe encarregat a una consultora experta que va recomanar treure el carril, tant de la vorera –la qual estrenarà igualment una dotzena de punts de llum– com de la calçada, per una qüestió de seguretat. Mantenir l’itinerari no resultava pertinent, concretaven les mateixes fonts, «donada la proximitat de l’Escola Joan Rebull i per tractar-se alhora d’un dels vials amb més densitat de trànsit de la ciutat».

El canvi, aprovat també en Junta de Govern a l’estiu, segueix les directrius de diferents departaments municipals i estava fonamentat en tres punts: enretirar la vorada dos metres cap a l’interior, reduint l’espai de vorera i deixant així una calçada de vuit metres; eliminar el carril bici en vorera i eliminar el pas de vianants de l’avinguda que estava previst a l’alçada del carrer Doctor Domènech.

La construcció de la rotonda, al seu torn, va iniciar-se cap a l’abril, i aquesta va entrar en funcionament de manera provisional també a finals de juliol. La remodelació de l’àmbit donarà lloc també a una gran zona verda per a ús públic i a un espai addicional que anirà a mans de l’Escola Joan Rebull, pendent encara de perfilar-ne l’ús. I a nous equipaments comercials. És el cas del Mercadona que la cadena obrirà l’últim quadrimestre d’aquest 2017 i on traslladarà la plantilla del supermercat que la marca té al carrer General Moragues. Aquest cessarà l’activitat amb la posada en marxa del nou centre per «oferir més comoditat als clients i adaptar-se als estàndards de qualitat».

tracking