Diari Més

Fira

La temporada de neu comença dissabte a l'Esquiades SnowFun

El programa de la primera edició d’aquesta fira inclou pista d’esquí infinita, xerrades i projeccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experiencial, dinàmica i interactiva. Així es presenta Esquiades SnowFun, la primera fira experiencial del món de la neu, que acollirà aquest cap de setmana firaReus de la mà d’Esquiades.com. La fira s’allunyarà del concepte tradicional d’exposició per fer partícips els assistents, que podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats, conferències i tallers, sempre de manera pràctica, però amb un denominador comú: el món de l’esquí.

L’esdeveniment comptarà amb 5 àrees temàtiques: SnowTech, SnowActivities, SnowCook, SnowExpo i SnowTalks. A l’espai SnowTech es podrà gaudir del simulador d’esquí més innovador del mercat, de videojocs de neu i ulleres de realitat virtual que traslladaran els clients a algunes de les principals estacions d’esquí. Tampoc faltarà la pista d’esquí infinita, un invent idoni per a tots els que es vulguin iniciar en aquest esport, i que provoca la sensació d’estar practicant esquí enmig de la muntanya.

A l’àrea més lúdica, SnowActivities, la fira posarà a l’abast del públic activitats relacionades amb la muntanya i l’esquí: trineus empesos per autèntics huskys siberians, encerat d’esquís gratuït i pista de patinatge sobre gel. Per als més petits (i no tan petits), hi haurà un circuit de karts, tir amb arc, pushbikes, inflables i diversos tallers de treballs manuals. Per la seva part, el balneari Caldea oferirà massatges gratuïts als assistents.

Cares conegudes de l’esquí

A la seva inauguració, Esquiades SnowFun comptarà amb la presència de Toni Real, director i presentador durant més de 30 anys del programa Temps de neu, de TV3. També hi serà la periodista esportiva Danae Boronat, conductora del programa Xtra, previ als partits de futbol que emet la cadena Bein Sports, que confessa ser una «esquiadora empedreïda». D’altra banda, l’humorista tarragoní Javi Sancho, també esportista i apassionat de la neu, aportarà el toc més còmic a la jornada de diumenge, amb un monòleg a les 7 de la tarda.

Paral·lelament, diverses esportistes d’elit i joves promeses de l’esquí i el snowboard visitaran Esquiades SnowFun sota el paraigua de El Dorado Freeride (FDF), la principal competició freeride dels Pirineus i la més important del sud d’Europa. Les atletes en qüestió són la reusenca Núria Castan, promesa del snowboard i competidora al Freeride World Qualife (FWQ) i l’andorrana Lorelei Torres, corredora de l’Equip Nacional d’Esquí Alpí de la Federació Andorrana d’Esquí.

Les estacions

Les principals estacions d’esquí de la península també se citaran a Esquiades SnowFun, on presentaran les seves novetats de cara a la imminent temporada d’hivern. Grandvalira, Vallnord, les del Grupo Aramón, Boí Taüll, Baqueira Beret, Sierra Nevada, Port Ainé, Candanchú i Tavascan són algunes de les més rellevants. El conjunt d’estacions que assistirà a l’esdeveniment va acollir més del 80% d’esquiadors totals de la península durant la campanya de neu de 2016/2017.

En aquesta línia, Nevasport oferirà una selecció de seqüències de pel·lícules dels últims 100 anys, a les quals l’esquí és el protagonista. Finalment, a l’àrea SnowTalks tindrà lloc tota una sèrie de conferències liderades per experts en el sector de la neu, com Xavi Salinas (esquí de muntanya), Enric Bonvehí (free style) o el reconegut esquiador Robert Puente.

Gastronomia de muntanya

En l’àmbit gastronòmic, SnowCook, l’estand d’Esquiades.com disposarà de showcooking, degustacions i una suculenta selecció de gastronomia de muntanya. D’altra banda, la zona exterior comptarà amb els clàssics foodtrucks. A tot això s’ha de sumar la presència de Marchica, l’exitós local d’après-ski situat al domini esquiable d’Aramón, així com la d’Abarset, establiment d’après-ski referent a Andorra.

Tampoc faltaran els sortejos: caps de setmana a la neu, material d’esquí de marques referents al sector i altres sorpreses. Les entrades anticipades es poden adquirir per 3 euros. A taquilla, tindran un cost de 5 euros.

tracking