Diari Més

Mobilitat

Pintor Fuster demana que es posi fi al pas dels camions cap al pàrquing

Veïns reactiven la reivindicació contra la circulació de vehicles pesants al carrer i denuncien «inseguretat i soroll durant tot el dia»

Pintor Fuster demana que es posi fi al pas dels camions cap al pàrquing

Pintor Fuster demana que es posi fi al pas dels camions cap al pàrquingOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veïnat del carrer Pintor Fuster ha tornat a activar-se, en una reivindicació que promou des d’anys enrere, per aturar el pas de vehicles pesants que transiten per aquesta via en direcció al pàrquing de camions localitzat en la cantonada amb l’avinguda Sant Bernat Calbó. El col·lectiu, que va recollir al 2015 «prop de 200 signatures de suport» a la zona i va entrar també en aquell moment «un parell de queixes» a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), denuncia de nou «la inseguretat per a totes les persones i especialment per als nens, a conseqüència de la velocitat i de la freqüència» però sobretot «el soroll molt molest i continu, al llarg de tot el dia» que la situació genera.

Un dels veïns, Antoni Vivanco, lamenta que «ara mateix no hi ha cap mena de regulació sobre dimensions o sobre horaris i els camions passen per aquí, per un carrer que és residencial, sense que puguem fer res ni ningú ho aturi» i anuncia que «si no donem amb alguna altra solució, ens plantejarem tallar la circulació, almenys en determinades hores, per fer visible el problema». Vivanco entén que «no trobar-nos agrupats només nosaltres en una associació de veïns que ens pogués fer més forts» o el fet que «circular per aquí deu haver estat l’opció més fàcil» ha desembocat en què, «tot i que de vegades potser hi ha hagut intenció resoldre alguna cosa, bé perquè no hi ha diners o per qualsevol altre motiu, tot continua aturat i nosaltres seguim igual».

Titularitat de la Generalitat

Es dóna la circumstància que el pàrquing de vehicles pesants, el qual compta amb prop de 150 places destinades a tràilers i camions de quatre, tres i dos eixos –i ofereix serveis de neteja o sortidors de carburant, entre altres–, és propietat del Departament de Territori de la Generalitat, lliurat en concessió a l’empresa Transpark SCL que el gestiona. Els camions que entren al municipi per l’avinguda de Salou travessen per Pintor Fuster per arribar-hi, «quan ho podrien fer directament des de Misericòrdia o bé desviar-se per algun altre punt», afegeix Vivanco, que sosté que «igualment, de cap manera un aparcament així hauria d’estar mai dins una zona urbana, tan a prop de cases com les nostres, si genera aquest trànsit».

En aquest sentit, l’Ajuntament de Reus ha fet pública al llarg dels últims anys, i ho va fer coincidint amb l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana de Reus, la voluntat de traslladar el pàrquing a un nou enclavament prop de la ciutat però no al seu interior. De qualsevol manera, la capacitat de consumar propostes d’aquest tipus queda en mans de la mateixa Generalitat, titular de l’equipament. «On sí que pot intervenir l’Ajuntament», considera Vivanco, és «en mirar que els camions no passin per aquest carrer, amb tot el que això comporta».

«Ningú no hi posa solució»

«Aquest és un problema gran i que venim arrossegant des de fa anys sense que ningú hi posi cap solució», conclou el veí, que recorda que «en un moment en què la zona està en creixement, això no pot quedar tal com es troba perquè no és una situació amb la qual es pugui conviure fàcilment cada dia».

tracking