Diari Més

Els instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater reben els primers segells de la Xarxa Centres per la Igualtat

Una vintena de participants de diferents instituts de Reus assistiran a una estada formativa a l'alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí

Imatge de l'acte on s'han lliurat els segels a les representants del instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater.

Els instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater reben els primers segells de la Xarxa Centres per la IgualtatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater de Reus han rebut aquest 7 de novembre els primers segells que els reconeix com a membres de la Xarxa Centres per la Igualtat.

El programa de la Xarxa va néixer del projecte 'Referents d'igualtat' i suposa que la prevenció de la violència masclista i les relacions abusives no es treballi únicament des de la perspectiva dels joves, sinó a partir de la implicació de tota la comunitat educativa del centre. L’objectiu és crear una xarxa de centres de secundària que treballin per la igualtat i esdevinguin referents en igualtat.

A més, es va confeccionar una guia pels centres on es donaven eines i recursos per aplicar la perspectiva de gènere/coeducativa a tots els nivells, amb l'objectiu de potenciar actituds igualitàries als centres educatius.

El projecte està impulsat per la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, el Casal de les Dones i el Casal de Joves de Reus.

Comença el programa de la xarxa del curs 2018-19

Aquest cap de setmana comença el programa de la Xarxa de Centres per la igualtat del curs 2018-2019 amb la formació dels joves referents d'igualtat.

Una vintena de participants d'entre 15 i 17 anys de diferents instituts de Reus (Institut Escola Pi del Burgar, Domènech i Montaner, Baix Camp, Gabriel i Ferrater, Josep Tapiró, Gaudí i Roseta Mauri) assistiran a un taller a l'alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí. Els nois i noies treballaran diferents continguts i dinàmiques de grup per aprendre a prevenir la violència de gènere i fomentar actituds i valors de respecte i igualtat entre les persones.

Aquest projecte formatiu té el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

tracking