Diari Més

Ballesol aixeca l'esquelet de la residència que anirà al solar del carrer Batan

L’empresa d’excavacions va culminar la setmana passada el pàrquing i s’ha retirat de les obres, on la promotora treballa ara en l’estructura del geriàtric

L'aspecte dels terrenys on s'estan duent a terme els treballs per construir l'espai per a gent gran.

Ballesol aixeca l'esquelet de la residència que anirà al solar del carrer BatanOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estructura de la futura residència assistida del Grupo Ballesol a Reus ha començat a materialitzar-se a la superfície del carrer Batan. L’empresa encarregada de l’enderroc del Cine Reus Palace i l’excavació del soterrani destinat a pàrquing amb què comptarà el geriàtric, Profirex Derribos SL, va «donar per finalitzades les feines a finals de la setmana passada», tal com concreta el seu gerent, David GarcÍa, i s’ha retirat dels terrenys. Al solar treballa ara la promotora que ha iniciat els moviments per aixecar l’esquelet de la residència, el qual s’ha fet visible en part, en les darreres hores, des de l’exterior del recinte de les obres.

Tot el procés ha estat completat en un marge de menys de vuit mesos des del tancament definitiu de les sales de projeccions, que va tenir lloc el passat 31 de març, tot i que Ballesol disposa inicialment de fins a tres anys per enllestir completament l’equipament, el qual preveu executar en una única etapa. De fet, el desmantellament del cine va arrencar a principis d’abril, amb la retirada del material de les sales –part de les butaques van viatjar, per exemple, al Pla de Santa Maria per reubicar-se al Centre d’Interpretació del Tèxtil– i la demolició de la façana principal es consumava un cop entrat el juliol.

La proposta inicial

Tot i que fins ara no ha transcendit el cost global de la transformació, les despeses de construcció dels 4.600 metres de residència estarien valorades en més de 5,4 milions. La proposta inicial, recollida al Pla Especial Urbanístic per al canvi d’usos de la parcel·la –ara sociosanitaris–, planteja destinar la planta baixa del geriàtric a «usos comuns», a les plantes pis s’ubicarien les habitacions dels residents i el soterrani quedaria reservat per a aparcament –hi ha programada una plaça per cada sis llits– o altres serveis. L’espai que resti al tercer costat del triangle que conformen el carrer de Batan i el de la Riera de Miró, a Sant Francesc de Paula, esdevindria una zona enjardinada que «millori les propietats de ventilació, vistes i assolellament». La documentació deixa constància de la necessitat que totes les plantes es comuniquin horitzontalment, sense obstacles, per al correcte funcionament de la residència assistida, que es concep com «accessible i cèntrica» i que «facilita als residents mantenir el contacte amb l’entorn». Els càlculs del mateix pla estan realitzats sobre una capacitat de 120 places, però Ballesol ha preferit no avançar encara cap detall sobre la residència.

Sobre la situació del carrer Batan, la construcció de la nova residència per a la tercera edat farà analitzar si resulta o no necessària una adaptació de «la forma i la mida» de les voreres a la zona i l’espai immediat al futur equipament per tal de garantir-ne un encaix perfecte. I és que la documentació del projecte detalla que la ubicació propera al centre no farà necessari un pla de mobilitat per a visites i treballadors, ni tampoc per als mateixos usuaris per les seves condicions. Tant el dibuix com les feines, en cas de dur-se a terme, haurien de ser assumides per la promotora que impulsa el projecte, que en aquest cas és la barcelonina Cel Urbà SL.

tracking