Diari Més

El carrer Alt de Sant Pere ampliarà les voreres i perdrà la zona d'aparcament

L’Ajuntament invertirà uns 350.000 euros i 4 mesos en remodelar la via per equiparar-la a les reformes que s’han fet a l’entorn

Una imatge del carrer on es duran a terme els treballs un cop finalitzi el període d'exposició.

El carrer Alt de Sant Pere ampliarà les voreres i perdrà la zona d'aparcamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Alt de Sant Pere viurà, al llarg de les properes setmanes, obres de remodelació en el tram comprès entre Doctor Robert i la Riera Miró. El projecte pretén donar continuïtat al grapat d’intervencions de reforma i millores que, en últims anys, l’Ajuntament de Reus ha dut a terme al seu entorn, i que abasten els carrers Sardà, Sant Tomàs, Sant Miquel, Josep Anselm Clavé o la plaça Morlius. La via venia generant, des de mesos enrere, reiterades queixes entre alguns dels veïns d’aquest espai cèntric, especialment arran del rentat de cara dels carrers adjacents «que han estat arreglats mentre que aquí no s’ha fet res encara», i tant pel «deteriorament de les estretes voreres» com també per les «dificultats, més greus per a persones amb mobilitat reduïda, a l’hora de travessar entre els vehicles» estacionats a banda i banda de la calçada.

Aquesta nova actuació que es durà a terme de manera més o menys imminent, fruit d’un decret d’alcaldia signat el passat 10 d’octubre, representarà l’ampliació de les voreres del carrer Alt de Sant Pere, a més de la supressió de tota la superfície d’aparcament. L’expedient es troba en fase d’exposició publica i quedarà definitivament aprovat, si no s’hi presenten al·legacions, en pocs dies. En total, les obres suposaran una inversió, tal com detalla la documentació del projecte, de 357.482 euros IVA inclòs, tenint en compte també els treballs relatius a les canalitzacions subterrànies que transcorren per la via.

De panot

Tal com es troba ara, el carrer Alt de Sant Pere acull circulació de vehicles en sentit únic, disposa d’una filera d’aparcament en cordó i de voreres de panot «sense passos de vianants adaptats correctament». La solució adoptada per a les obres passa per «mantenir el sentit de circulació existent, ampliar les voreres seguint els criteris recollits al Pla de circulació de la ciutat de Reus i dotar el carrer d’unes característiques similars als que ja han estat reformats, protegint l’espai de vianants –també es donarà forma a passos adaptats, que mancaven– mitjançant la col·locació de pilones».

Superfícies modernes

En detall, l’objectiu de tot plegat és «dotar el carrer d’unes superfícies modernes, adaptades –en el sentit d’eliminació de les barreres arquitectòniques al tram–, realitzades amb materials d’alta qualitat de manera que quedi garantida la seva durabilitat amb el pas del temps i, per últim, estèticament i funcionalment coherents amb les obres portades a terme recentment a l’entorn». El projecte contempla obres de demolició, redefinició del vial amb aplicació de les voreres, pavimentació de voreres i calçades, senyalització, sanejament i soterrament dels creuaments de carrer de les xarxes de serveis. L’execució de les feines s’allargarà, segons les previsions, durant quatre mesos, i la seva part més visible es materialitzarà entre el tercer i el quart mes.

La longitud de carrer a remodelar és de 262 metres i la superfície, de 2.014 metres quadrats. L’eliminació de la superfície d’aparcament és viable, tal com reflecteix el projecte «perquè es disposa d’aparcaments soterranis propers com el de la plaça de la Llibertat o el del Pallol».

tracking