Diari Més

Tots Sants

L'ofrena al cementiri i l'històric «I va bola!» són tradició a Reus

La capital del Baix Camp celebra Tots Sants amb nous serveis al cementiri municipal

El panteó dels fills il·lustres

L'ofrena al cementiri i l'històric «I va bola!» són tradició a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ofrena «a totes les persones que s’han enterrat al cementiri de la ciutat» encapçalada per l’alcalde, Carles Pellicer, i una representació del consistori va posar ahir el punt institucional a l’inici de Tots Sants a Reus. Les flors van dipositar-se, tal com marca la tradició, sobre el panteó dels fills il·lustres, on descansen Romà Perpinyà, Ceferí Olivé i Albert Vilalta, i la comitiva va visitar també el panteó del general Prim.

El cementiri ha estrenat en els darrers dies dos espais: la Font de les Cendres, orientada a les famílies usuàries del crematori i que permet espargir les a l’aigua, i 84 columbaris. Mentre, amb l’afluència habitual d’aquestes dates, tombes i nínxols quedaven guarnits en record als difunts, l’Orfeó Reusenc donava continuïtat a la Rifa de Confitura amb l’històric «I va bola!».

L’acte, únic a l’Estat i que té lloc cada 1 de novembre des del 1926, va tornar a repartir premis típics de la diada. El toc de difunts dels Campaners de Reus i la Castanyada Teatralitzada al campanar, amb què Còdol Educació oferia un punt de vista diferent de Tots Sants, van tancar la jornada.

La Rifa de Confitura.

L'ofrena al cementiri i l'històric «I va bola!» són tradició a ReusOlívia Molet

tracking