Diari Més

La Guàrdia Urbana custodia les 24 hores l'obra d'instal·lació de càmeres a Mas Abelló

Una patrulla romandrà al carrer de Puigcerver fins que els aparells funcionin

Un vehicle de la policia local estacionar a la via que acollirà els cinc nous dispositius.

La Guàrdia Urbana custodia les 24 hores l'obra d'instal·lació de càmeres a Mas AbellóOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha destinat una patrulla de la Guàrdia Urbana, de manera ininterrompuda les 24 hores, a custodiar la col·locació del sistema de videovigilància que la setmana passada va començar a implantar-se al barri Mas Abelló. Els agents es mantindran presents al carrer de la Mare de Déu de Puigcerver «fins que les càmeres hagin entrat en funcionament», tal com precisen fonts municipals. Una mesura similar a aquesta es va prendre també, a l’estiu, al carrer Joan Coromines del barri Horts de Miró per controlar l’ocupació il·legal d’habitatges a dos blocs de pisos. La patrulla hi és present des de l’inici de les obres que duu a terme l’empresa Telnet Sistemas 2008 SL, a qui es va adjudicar el contracte per un import de 43.747,92 euros.

Les feines avancen

La posada en marxa d’aquestes càmeres de videovigilància podria tenir lloc, tenint en compte l’endarreriment en l’inici de les obres que s’havia previst inicialment, a mitjans del mes de novembre, tot i que des de l’Ajuntament no concreten terminis. L’arquitectura del sistema de videovigilància es basa en la ubicació de cinc càmeres IP, amb capacitat de gravació, ubicades en un bàcul d’enllumenat públic d’un total de 6 metres d’alçada, o en una nova columna a instal·lar de 8 metres, que estaran ubicades en el carrer de la Mare de Déu de Puigcerver per tal de fer la videovigilància de tot un seguit de carrers: passatge de la Mare de Déu de les Angustias, passatge de la Mare de Déu de la Paloma, passatge de la Mare de Déu de Guadalupe, passatge de la Mare de Déu de la Cabeza i passatge de la Mare de Deu del Saliente.

La distància màxima que haurà de cobrir cada càmera és de 100 metres en línia recta de cada carrer indicat, garantint el perfecte visionat i la identificació fins a aquesta distància en condicions de grans contrastos lumínics o de baixa o nul·la lluminositat. Cada càmera es connectarà amb la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Les càmeres gravaran les imatges de forma local per un període curt; però també hi haurà gravació i emmagatzematge a llarg termini –les 24 hores–i la visualització es farà a la sala de control de la Urbana.

tracking