Diari Més

L'Ajuntament recupera un projecte de polígon industrial prop del cementiri

Per un 70% de la plantilla suposa la reducció de dies de descans i treballar 30 dies més a l’any

Un instant de la sessió plenària celebrada ahir dilluns, la qual va allargar-se durant més de quatre hores.

L'Ajuntament recupera un projecte de polígon industrial prop del cementiriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Reus va aprovar, amb l’abstenció del PP i el «sí» de la resta de grups, la recuperació d’un pla parcial promogut per Redessa per tirar endavant un nou polígon industrial a tocar del cementiri. La proposta, tal com explicava el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, «resulta interessant perquè Reus necessitarà reserva de sòl industrial i, així, la deixarem preparada», però també perquè el pas «porta afegit que la concessió de terrenys que pertoca a l’Ajuntament permetria un espai per una futura ampliació del cementiri». El dibuix del polígon «va quedar aturat fa anys perquè els terrenys estaven reservats per a una via de comunicació descartada».

Aquest sector té 121.130 metres quadrats, el 41% dels quals es destinaran a ús privat. I es planifica amb una tipologia d’indústria petita i mitjana en filera i indústria aïllada, concordant amb la demanda. El pla reserva 12.747 metres quadrats a equipaments, al costat del cementiri, entre el barranc i un nou vial que ha de convertir el carrer de les Illes Medes en circumvalació. Hi ha una zona verda prevista de 23.241 metres, una franja de la qual va davant del cementiri.

També en l’àmbit urbanístic, el ple va donar ahir llum verda a obres de remodelació de la pastilla entre el Passeig Mata i el carrer de la Verge Maria i Pròsper Bofarull fins el carrer Ample, i també a la imposició de contribucions especials per aquest projecte pressupostat en prop de 269.000 euros: «Un 65% anirà a càrrec de l’Ajuntament i el 35% restant uns 94.400 euros, a càrrec dels veïns seguint un repartiment a raó de metres de façana i superfíci», tal com apuntava el regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech. PP i Ciutadans van posicionar-se en contra i la CUP –ahir amb 5 regidors al saló– es va abstenir.

2,7 MEUR de l’acord amb el PSC

En el transcurs de la sessió va quedar aprovat també el reguitzell de modificacions de crèdit per valor de 2,7 milions d’euros –fruit del romanent de tresoreria del 2016 i d’un canvi de partida del 2017– i resultat del recentment amb el PSC que serviran per impulsar la recuperació de la Boca de la Mina, l’ampliació del Centre de Lectura, la reforma del Castell del Cambrer, la finalització del pàrquing del barri Gaudí o la configuració d’uns pressupostos participatius. En aquest sentit, i al desenllaç del ple, l’alcalde Carles Pellicer agraïa la postura de «grups que estan disposats a treballar i fer ciutat» en contraposició amb d’altres «sempre tancats, com ara Ciutadans».

El nou acord amb la Generalitat en serveis socials, amb un increment de prop de 600.000 euros respecte al 2016 també va quedar aprovat.

Vot de qualitat i dos nous gerents

L’Ajuntament va completar ahir un nou capítol de del pla de modernització i reestructuració de l’equip directiu amb la designació de Xavier Santcliment Casadejús com a nou gerent-coordinador d’Organització i Serveis Interns i de Pilar Puig Sabanés com a directora-gerent de l’Institut Municipal Reus Cultura. En ambdós casos va ser el vot de qualitat de l’alcalde –amb 11 a favor, 11 en contra i 4 abstencions del PSC– el que va propiciar l’aprovació dels nomenaments.

Educadors i consells de districte

Una moció de Cs per millorar la seguretat a la urbanització Pàmies, una del PSC per restablir la implantació d’educadors socials i una de la CUP pels consells de districte van aprovar-se.

tracking