Diari Més

Societat

El cementiri de Reus posa en marxa la Font de les Cendres per espargir-les a l'aigua

Un total de 84 columbaris de 4 urnes s’estrenen coincidint amb l’activació del dispositiu de Tots Sants

La nova Font de les Cendres és gratuïta i està orientada a familiars que han fet servir el crematori.

El cementiri de Reus posa en marxa la Font de les Cendres per espargir-les a l'aiguaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cementiri general de Reus ha incorporat fa pocs dies la Font de les Cendres, un espai ubicat a la zona de l’ampliació de la part nord, on els familiars podran dur a terme una senzilla cerimònia i espargir les cendres dels seus difunts a l’aigua, de manera simbòlica. Aquesta nova alternativa, que necessitarà la coordinació prèvia amb els tècnics de l’equipament, l’ofereix Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de forma gratuïta.

La font funciona amb dos dipòsits d’aigua, un de 500 i l’altre de 800 litres, en un circuit tancat i que recull les cendres a través d’una reixa. Inclou, tal com detallava ahir el regidor d’Hisenda i de Recursos Generals Joaquim Enrech, un seguit d’«ornaments florals i vegetació de la nostra geografia i vol recrear un indret natural». A l’estat, la llei no permet espargir cendres a indrets no habilitats per a aquesta funció. Per això, precisava Enrech, la Font de les Cendres està orientada «a que els familiars que han fet servir el crematori puguin disposar també d’aquesta opció».

Aquest no és, amb tot, l’únic espai que ha estrenat el cementiri en les darreres setmanes, on han començat a lliurar-se també 84 nous columbaris, amb capacitat per a 4 urnes cadascun d’ells, que es troben al voltant de la font, també a tocar del passeig central. El columbari amplia el servei d’inhumació de cendres amb la que ja compta el cementiri.

Bus específic cap al centre

Del 23 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el cementiri obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, les portes s’obriran de 7:00 a 19:00h. Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport ofereix un servei de bus específic entre la ciutat amb el cementiri, la Línia 35. Entre els dies 29 i 31, el servei començarà a les 9:00h des de la plaça de les Oques. El diumenge 29, tindrà una freqüència de mitja hora i l’última sortida des del cementiri serà a les 19:05h; mentre que el 30 i el 31, tindrà una freqüència d’una hora, i l’última sortida des del cementiri serà a les 18:35h. L’1 de novembre, Tots Sants, la línia 35 serà gratuïta i iniciarà el servei a les 8:52 h i el finalitzarà a les 19:00 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts. S’ha habilitat el pàrquing a la zona posterior del cementiri.

La Guàrdia Urbana ha previst fins a 3 punts de regulació, als quals destinarà una seixantena d’agents i comptarà amb la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil.

Ofrena Floral i Any Frias

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al cementiri, amb l’ofrena floral. La celebració de Tots Sants d’enguany dedica també un espai d’exposició fotogràfica a la vida i l’obra del doctor Alexandre Frias.

tracking