Diari Més

Sanitat

Hospital i Comitè amplien 45 dies el límit per signar el nou conveni laboral

El centre atribueix la nova data, el 31 de novembre, al tràmit de consensuar el redactat definitiu però la plantilla sosté que «ens estan posant problemes»

Una imatge d'arxiu de protestes dels treballadors del Sant Joan.

Hospital i Comitè amplien 45 dies el límit per signar el nou conveni laboralOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sant Joan i el Comitè d’Empresa han determinat ampliar fins al 31 de novembre el termini per a la signatura del nou conveni laboral 2017-2019, del qual s’havia tancat un preacord al juliol i que havia de quedar definitivament rubricat abans del 15 d’octubre. Fonts del centre expliquen l’obertura del nou marge per «acabar de consensuar el redactat definitiu» del document. Des del Comitè d’Empresa, amb tot, precisen que «l’interventor ens està posant problemes en alguns dels articles i no entenem per què», i mostren un «malestar important» davant aquest impàs en què «hi ha molta gent que està esperant per poder signar el conveni i que veu que el moment no arriba mai».

«Segons com, als treballadors se’ns aplica el conveni del Siscat i segons com, ens identifiquen amb l’ICS», detalla la presidenta del Comitè d’Empresa del Sant Joan, Alicia Martín, que diu que «ho haurem de fer arribar tot als nostres assessors per veure què podem fer, però entenem que ja és massa». «No sabem si els inconvenients que ens plantegen són per mirar d’allargar aquest procés en el temps o quina és la finalitat, però el que se’ns està tirant enrere són temes molt menors que l’interventor considera que no s’ajusten a la normativa», afegeix Martín. La presidenta del Comitè d’Empresa detalla que «després d’haver signat el preacord del juliol, vam fer assemblees informant els treballadors de la situació i ara resulta que no servirà. Per nosaltres, això significa gairebé tornar a començar de zero».

El col·lectiu celebrarà el dilluns 30 un plenari extraordinari i mantindrà dimarts una nova reunió amb l’empresa «a l’espera de poder desencallar aquest tema». Perllongar més l’anterior període d’ultraactivitat, que expirava el dijous 26 de novembre i que «s’ha hagut d’ampliar necessàriament», apunta Martín, «a la plantilla no ens beneficia en res perquè en aquest temps no se’ns està aplicant un nou conveni». Tot i que el text que surti d’aquestes trobades tindrà caràcter retroactiu, «aquí sempre cal esperar a veure què passa». En els termes en què s’havia anunciat al juliol, el nou conveni 2017-2019 havia de comportar l’actualització de salaris en el límit que estableixi la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat pel personal del sector públic i accés al nivell D de carrera professional –fins ara congelat per a tots els professionals– que reuneixin els requisits.

Presència al ple

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan ha anunciat la seva presència en el ple de l’Ajuntament que està previst per aquest dilluns 30 d’octubre. Treballadors hi seran de nou per deixar constància de la disconformitat amb aquesta ampliació de la ultraactivitat, tal com han fet en altres ocasions davant problemàtiques similars.

tracking