Diari Més

Municipal

Reus il·lumina punts foscos a carrers i places d'una desena de barris

L’Ajuntament perfila un projecte de millora de l’enllumenat públic amb uns 40 nous fanals i projectors

El parc de Mas Iglesias, la plaça del Teatre o la dels Ganxets guanyaran visibilitat.

Reus il·lumina punts foscos a carrers i places d'una desena de barrisOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació d’enllumenat públic de la ciutat guanyarà, en els propers dies, nous punts repartits a una desena de barris i viurà reparacions en suports i aparellatge d’una vuitantena de punts més. El parc de Mas Iglesias, la plaça dels Ganxets o la plaça del Teatre són alguns dels indrets on l’Ajuntament ha previst col·locar nous fanals de diferents tipus per millorar-ne la visibilitat o bé per una qüestió estètica o de senyalització. Un decret d’alcaldia signat aquest passat 6 d’octubre detalla el llistat dels carrers i parcs o espais de la via pública, que resultaran beneficiats amb aquesta «ampliació i millora» de l’enllumenat, la qual suposarà una inversió total de 275.886 euros, tal com detalla el contingut del mateix decret. El projecte travessa ara una fase d’exposició pública, i quedarà aprovat si no rep al·legacions en un termini de 30 dies.

Una de les zones on s’inauguraran més punts de llum és la de Mas Abelló i Mas Pellicer, que en tindrà deu més al tram de vorera que toca a l’Escola Rosa Sensat i quatre davant del Centre Cívic. El carrer Girona del barri Gaudí n’estrenarà set, i sis més aniran a parar als Xalets Quintana. Altres dos punts estan programats al carrer de la Sènia de la urbanització Sant Joan i una columna amb tres projectors aportarà més llum al parc de Mas Iglesias. L’accés a la Biblioteca Central Xavier Amorós, el carrer Escorxador, tindrà dos punts nous de llum, igual que el carrer Doctor Domènech, al barri Niloga. A banda, la cèntrica plaça del Teatre lluirà en pocs dies altres dos punts en l’entrada al Teatre Bartrina, i la plaça dels Ganxets, que està localitzada a la zona de Jardins de Reus, també quedarà il·luminada amb dos nous punts a l’espai que ocupa la font ornamental.

Substituir suports degradats

En el capítol de reparacions, són prop de 80 els punts de llum que l’Ajuntament recuperarà per al seu correcte funcionament. En aquest sentit, les intervencions de més envergadura tindran lloc a l’entorn del Mercat Central, on se substituiran 32 projectors d’enllumenat públic. A altres localitzacions com el barranc de l’Escorial, al barri Monestir, les actuacions passaran per «normalitzar les instal·lacions», mentre que a l’avinguda de Salou, el carrer Astorga o l’avinguda de Falset se substituiran suports de fanals que es trobaven en un avançat estat de degradació. A la Boca de la Mina o l’avinguda de Castellvell es repararan línies de posta a terra.

tracking