Diari Més

Equipaments

Presentat l'estudi informatiu de la nova estació de tren Reus-Bellissens

El projecte, que ara serà traslladat al Ministeri de Foment, comporta una inversió de 12 MEUR

Una imatge dela presentació, aquest dimecres, del projectes de l'estació de Bellissens

Presentat l'estudi informatiu de la nova estació de tren Reus-BellissensGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presentat aquest dimecres l’estudi informatiu per a construir una segona estació ferroviària la capital del Baix Camp, en concret, a la zona de Bellissens.

L’estudi, que recull les alternatives tècniques i constructives, serà traslladat ara al Ministeri de Foment perquè el sotmeti a informació pública i l’inclogui en les seves inversions.

La nova instal·lació ferroviària s’ubica en un punt equidistant –4,2 quilòmetres– de les estacions existents de Reus i de Vila-seca, en un corredor pel qual transcorren les línies RT1 (Reus-Tarragona), R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona-Riba-roja d’Ebre) de Rodalies de Catalunya, així com trànsit de mercaderies.

La futura estació a l’àmbit de Bellissens permet ampliar l’accés al transport públic de la zona sud de Reus. Es tracta d'una zona estratègica, que ha crescut en equipaments i activitat econòmica, amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’hospital de Sant Joan i el polígon logístic Tecnoparc.

L’opció que l’estudi presenta com a més adient abasta una longitud de 520 metres i manté la rasant actual del corredor ferroviari, que és de doble via, i afegeix dues vies per a l’aturada dels trens a l’estació, una a cada banda del corredor. L’estació constarà de dues andanes laterals de 200 metres i un edifici que s’ubicarà a l’illa de la confluència dels carrers de Josep Pla i Manuel de Pedrolo. Addicionalment, al costat de la Universitat es preveu un espai amb marquesina i tancament perimetral on s’ubicarien també validadores d’accés i sortida. La inversió estimada és de 12,2 MEUR.

Es preveu que la nova estació rebi de mitjana uns 3.000 viatgers diaris, de manera que, sumant-hi els passatgers de l’estació actual de Reus, es doblaria la demanda ferroviària al municipi.

L'aspecte que tindria el baixador, tal com es va dibuixar al 2015 en l'estudi que hi posava les bases.

Territori finalitzarà aquesta tardor el projecte del baixador de BellissensDiari Més

tracking