Diari Més

Societat

El muntatge interior de la futura residència d'Horts de Miró s'allargarà durant 20 dies

El mobiliari, els llits i l’equipament sanitari s’enduen el gruix del pressupost

Una imatge d'arxiu de l'espai que obrirà abans d'acabar l'any.

El muntatge interior de la futura residència d'Horts de Miró s'allargarà durant 20 diesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació per a l’Atenció Social del Grup Sagessa ha posat en marxa els tràmits per la compra del mobiliari i els materials amb què equipar les dependències de la residència d’Horts de Miró, que obrirà abans que acabi l’any amb un total de 24 places col·laboradores i 5 de privades, i una vintena de centre de dia. Amb un pressupost màxim de 250.400 euros –IVA inclòs– i un topall de 20 dies per a la col·locació del gènere a partir de l’inici d’aquesta, l’espai instal·larà, en les setmanes vinents, els accessoris sanitaris, de bugaderia, cuina i perruqueria i també els llits, material informàtic, tota la roberia, electrodomèstics i cortinatges per habilitar les estances i serveis que s’ofereixin als usuaris. El concurs per l’adquisició del mobiliari es troba ja en l’últim tram de la fase d’adjudicació –l’obertura dels sobres B va produir-se ahir mateix i la dels sobres C completarà la puntuació de les ofertes presentades–, tot plegat es trobaria en disposició culminar durant el mateix novembre o a principis de desembre.

Dels nou lots en què s’ha repartit aquest límit de 250.000 euros, mobiliari pròpiament dit, llits i equipament sanitari són els tres que s’enduen el gruix de la xifra. Pel que fa al primer capítol, amb un màxim de 67.000 euros –sempre IVA inclòs– Sagessa ha previst l’adquisició de 29 butaques per a les habitacions, 65 cadires de menjador, 14 de visites, 17 conjunts de prestatgeris per als labavos de les estances, 5 escriptoris, 28 guarda-robes de dos cossos, una desena de quadres, una dotzena de butaques reclinables, 15 taules de menjador o dues per a manualitats amb capacitat per a entre 14 i 18 persones. Pel que fa als llits, la residència d’Horts de Miró arrencarà amb les 29 unitats justes, de 100x210 centímetres i elèctriques, amb baranes i rodes que compten amb un pressupost de licitació de 53.000 euros. Per últim, en l’apartat sanitari, amb un topall de 45.500 euros, destaquen diferents aparells de psicomotricitat, equips de cures, grues, una maleta de reanimació, accessoris per a dutxes, una desena de cadires de rodes i un DEA.

Perruqueria, bugaderia i neteja

Les tres plantes comptaran també amb un espai de perruqueria que disposarà d’un buc, un rentador, butaca per a podologia i assecadors. La bugaderia tindrà una maquina de cosir, rentadora, assecadora, una planxa industrial, una taula de feines i 9 carros per transportar i separar la roba que s’hi tracti. Fins a 240 culleres de postre, de taula, forquilles i 160 ganivets, 160 tasses de cafè, 4 termos, 40 safates o 80 bols s’enduran un màxim de 6.000 euros. I altres 4.000 seran per a l’apartat de neteja: una quarantena de dispensadors de paper, dos carros, tres cubells i tres contenidors de bolquers.

Finalment, sobre la qüestió informàtica, la residència d’Horts de Miró quedarà equipada amb 17 telèfons, 8 ordinadors i canó i pantalla de projeccions, entre altres. Els serveis generals estan al soterrani de l’edifici, a la segona planta hi ha els específics i a les plantes tercera i quarta, les habituacions. L’obertura de la residència i del centre de dia comportarà la contractació de fins a una vintena de professionals de diferents àmbits.

tracking