Diari Més

Cultura

El doctor Frias irromp al cementiri durant les visites nocturnes de Tots Sants

El paper del pediatre guanya rellevància en l’any que Reus reivindica la seva aportació a la salut infantil i arrodoneix un recorregut emocionant pel recinte

Un instant del primer recorregut, dramatitzat per la companyia La Gata Borda, ahir.

El doctor Frias irromp al cementiri durant les visites nocturnes de Tots SantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La figura del doctor Frias pren rellevància, coincidint amb l’any que Reus reivindica la seva aportació com a precursor de la pediatria i promotor de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, en el cicle de visites nocturnes per Tots Sants al cementiri, que va estrenar edició ahir de nou amb el general Prim com a guia. La imatge del metge irromp, en el primer tram de la passejada, il·luminada enmig de la foscor i asseguda en un dels bancs, amb un bastó a la mà: «La cura dels nens se m’ha endut el cor».

La intervenció directa del Fill Il·lustre Alexandre Frias i Roig (Reus, 1878-1963), que ja centrava algunes de les al·lusions en visites anteriors, compartides amb Antònia Abelló o Cipriano Martos, destaca en aquesta particular cita dramatitzada per la companyia teatral La Gata Borda. I recull el testimoni, alhora, d’Eduard Toda i Güell, protagonista al 2016 durant l’Any Toda. Fa pocs mesos, al juny, el doctor Frias va rebre també un particular reconeixement al mateix cementiri general de Reus, en el marc del Concert per al record.

Testimonis directes

Amb la doble finalitat de mostrar la història de la ciutat des d’un punt de vista curiós, i de donar a conèixer el patrimoni, les visites nocturnes al cementiri per Tots Sants tornen a sorprendre per la solemnitat dels personatges que hi apareixen i per la intensitat dels seus relats, breus i molt directes. Des de noms emblemàtics fins a persones anònimes que van morir «de grip, de repent o al front», i que s’aixequen del repòs per presentar-se als visitants i desvetllar detalls que fan realment especial aquesta cita. Impulsades per Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp, les visites, obertes i gratuïtes, continuen avui dimecres i demà dijous. Per reservar cita cal adreçar-se al correu visitescementiri@sfreus.cat indicant el nom de la persona interessada o al 977 750 422.

tracking