Diari Més

Sol i Vista i Immaculada critiquen l'«estancament» del pla de barris

Reclamen més informació al consistori, qui els assegura que el mig milió del Govern està «garantit»

Imatge d'arxiu d'un carrer del barri Sol i Vista, que veuria reformada la seva illa central.

Sol i Vista i Immaculada critiquen l'«estancament» del pla de barrisOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Associacions de Veïns de Sol i Vista i Immaculada han mostrat el seu malestar per la falta d’informació per part del consistori sobre l’estat del projecte de millora que executaria una part del pla de barris que se’ls va atorgar el 2009, i que asseguraria una subvenció de 500.000 euros de la Generalitat si s’acaba abans del juny de 2018.

Les entitats han enviat un comunicat manifestant que perceben una situació d’«estancament» en el projecte, i insten l’Ajuntament «a posar tots els mitjans humans i materials necessaris per poder tirar endavant aquest projecte acomplint els terminis establerts», per no perdre la subvenció del govern català.

Després del comunicat el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, s’ha posat en contacte amb els veïns per assegurar-los que el projecte segueix el full de ruta previst, tot i no traslladar-los cap termini per posar les obres a licitació. També els ha assegurat que el pressupost està «garantit» i que mantenen converses amb la Generalitat en aquest sentit.

«A hores d’ara encara no ens han enviat la informació exacta del que es farà, i la darrera reunió la vam fer el 23 de maig», afirma la presidenta de l’Associació de Veïns Immaculada, Esperanza Torrijos. Les entitats van dipositar ahir a la tarda una instància al consistori reusenc per deixar per escrit la demanda que, segons afirmen, el regidor els ha assegurat que compliran.

Tal com va aclarir Arza en el darrer ple del mes de setembre, el projecte d’obres contempla la reforma de l’illa central del barri Sol i Vista, que té un pressupost d’un milió d’euros, i que estan contemplats en els pressupostos municipals de Reus. La meitat d’aquests els subvencionaria la Generalitat seguint les indicacions del Pla de Barris, que l’any passat es va prorrogar fins el juny del 2018 després de demanar-ho al govern català.

A banda, Aigües de Reus finançaria una reforma del clavegueram dels barris, que suposarà una inversió d’uns 300.000 euros. El regidor en va informar arrel d’una pregunta del grup municipal del PSC, que va expressar la seva preocupació pel compliment dels terminis de les obres. En aquest sentit, Arza va afirmar que compartia aquesta preocupació, i va reconèixer que el temps que quedava era limitat. D’altra banda, va fomentar l’alentiment en el retard en l’aprovació dels pressupostos de 2017, i va recriminar-los la falta de suport en aquest sentit.

tracking