Diari Més

Paula Alós: «Estic igual amb els amics i amb els estudis tot i sortir per la tele»

La vencedora de MasterChef i presentadora de Disney Channel enlluerna exproReus

Amb només 11 anys, la petita xef és tot un talent cuinant i posant-se davant de gent i càmeres.

Paula Alós: «Estic igual amb els amics i amb els estudis tot i sortir per la tele»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té només onze anys i traspua talent per tots els porus. Independentment de la seva qualitat culinària, Paula Alós va sorprendre ahir exproReus per la seguretat que mostrava en cada un dels passos que feia i en cada paraula que pronunciava dins de l’estand de Cuina i Disseny. Són proves d’una maduresa impròpia per la seva edat. Valorar si això és bo o dolent seria una qüestió per un altre article i una altre articulista.

En tot cas, la mataronina assegura sense cap dubte que gaudeix fent el que fa, les coses que l’han convertit en la guanyadora del MasterChef Junior de l’any passat i en copresentadora del programa de Disney Channel Un, dos, ¡chef!. «M’és igual que avui sigui festiu. No m’importa perquè a mi m’encanta cuinar», afirma. Assegura que convertir-se en una estrella televisiva no li ha canviat la vida: «Des que surto a la tele amb els meus amics estic igual, i els estudis em van igual de bé».

«Vaig començar a cuinar als vuit anys», explica, mentre prepara la cinquantena de racions d’amanida de pasta que servirà a l’auditori. Tres anys poden semblar poc, però per ella és més d’una quarta part de la seva vida, comptant-hi els d’abans que tingués consciència. Va començar fent postres al restaurant amb la seva mare. Primer cocs, després coses més elaborades com el tiramisú. «Estic molt contenta d’estar aquí, és el primer cop que vinc a Reus», diu amb total normalitat les seves primeres paraules a l’auditori.

No és una exhibició televisiva, plena de mirades i picades d’ull a l’audiència. La Paula explica el què fa concentrant la mirada i els seus moviments en la taula de treball. Això no li impedeix interactuar amb les falques publicitàries del mestre de cerimònies, el Miquel de Cuina i Disseny. Professionalitat també avançada a la seva edat, però sense perdre mai la naturalitat. Ho té a la mirada, igual que el Lukas, que va oferir l’exhibició en aquest mateix estand l’any passat, i que també ha vingut aquest cop per veure la Laura i ajudar-la.

La recepta és senzilla: pasta, tomàquets cherry tallats en rodanxes, formatge, bacon... i una salsa amb base d’0li i vinagre de Xeres. «M’encanta el vinagre, a vegades em faig entrepans només de vinagre», explica. El seu nèmesi són ara els xurros: «No em surten de cap manera, semblen més bunyols». Això sí, serà per poc temps: «Quan no em surt una cosa, m’agafen encara més ganes de tornar-ho a intentar fins que em surti».

tracking