Diari Més

Seguretat

Mas Abelló segueix esperant les càmeres deu dies després d'acabar-se el termini

El passat 4 d’octubre van passar dos mesos des de la formalització del contracte, que era el temps límit per instal·lar-les

Un dels carrers que estaran vigilats un cop estigui instal·lat el sistema de videovigilància del barri Mas Abelló.

Mas Abelló segueix esperant les càmeres deu dies després d'acabar-se el terminiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Mas Abelló segueix esperant la instal·lació del sistema de vigilància mitjançant videocàmeres, un contracte que es va adjudicar el passat 28 de juliol a l’empresa Telnet Sistemas 2008 per un import de 43.747 euros, i que ara mateix es troba fora de termini. En el plec de prescripcions tècniques de la licitació hi figurava que «el subministrament i instal·lació de tot l’equipament es farà en un termini màxim de dos mesos a partir de l’endemà de la data de formalització de contracte». La data de formalització va ser el passat 3 d’agost, el que significa que, segons el contracte de licitació, la instal·lació hauria d’haver acabat dimecres de la setmana passada.

Quan ha passat més d’una setmana des del termini per finalitzar el muntatge, el cert és que aquesta encara no ha començat. Al llarg del carrer de la Mare de Déu de Puigcerver no hi ha cap aparell, ni tampoc els pals que s’haurien de muntar en els llocs on no hi ha un fanal que funcioni com a suport de les càmeres.

El president de l’Associació de Veïns Primer de Maig, Eduardo Navas, va contactar fa uns dies amb l’Ajuntament de Reus per preguntar sobre aquesta qüestió. «Em van dir que està previst posar-les, i que ja es posaran, però no m’han donat una data exacte. Tinc els meus dubtes, però confio que s’acabaran posant», afirma Navas. Poc abans de la finalització del termini, fonts municipals van assegurar que l’inici del muntatge era imminent, i l’empresa va declinar pronunciar-se sobre la qüestió.

El sistema de videovigilància del barri Mas Abelló consta de cinc aparells que es posaran al llarg del carrer Mare de Déu de Puigcerver, en les interseccions amb els passatges Mare de Déu de les Angustias, Mare de Déu de la Paloma, Mare de Déu de Guadalupe, Mare de Déu de la Cabeza i Mare de Déu del Saliente, i enfocant cap aquests carrers.

Les càmeres estaran connectades a través d’un equip sense fils a un altre equip de telecomunicacions. Aquest, al seu torn, estarà enllaçat, també sense fils, a la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana. tenen capacitat de gravació per un període curt de temps, i d’emmagatzematge a llarg termini. Les càmeres estaran situades a una alçada d’entre 6 i 8 metres i cobriran un rang de 100 metres en línia recta, garantint el perfecte visionat i la identificació fins a aquesta distància fins i tot en condicions de grans contrastos lumínics o de baixa o nul·la lluminositat.

tracking