Diari Més

Judicial

El govern espanyol aprova la creació d'un nou jutjat a Reus

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret per crear 93 nous jutjats a l'estat espanyol, catorze dels quals a Catalunya

Una imatge d'arxiu de la façana dels jutjats de Reus, a l'avinguda Marià Fortuny.

El Ministeri obre la porta a la posada en marxa del jutjat de família a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres 13 d'octubre un reial decret per crear 93 nous jutjats a l'estat espanyol, catorze dels quals a Catalunya. Les noves places es distribueixen entre diferents unitats de primera instància, de primera instància i instrucció i mercantil. Concretament, els jutjats que s'implantaran seran el de primera instància número 59 de Barcelona, el número 8 de Badalona, el 8 i el 9 de Granollers, el 8 de l'Hospitalet de Llobregat, el 9 de Mataró, el 9 i el 10 de Sabadell, el 9 de Terrassa, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el 7 de Reus; el de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell i el jutjat mercantil número 11 de Barcelona.

Dels catorze nous òrgans judicials que es crearan a Catalunya, deu seran a la província de Barcelona en ser la de «més població, litigiositat, complexitat dels assumptes i conflictivitat de la regió», assenyala el Ministeri de Justícia. L'objectiu d'aquest prop centenar de jutjats nous és «adequar la planta judicial a les necessitats existents».

tracking