Diari Més

Equipaments

La zona blava de l'Hospital queda en punt mort pel rebuig de l'oposició

La proposta s’ha retirat fins a «trobar una solució de consens», en paraules del regidor Marc Arza

Preveuen convertir el solar en un pàrquing de 369 places amb un preu de 50 cèntims l'hora i un màxim diari de 2 euros.

La zona blava de l'Hospital queda en punt mort pel rebuig de l'oposicióOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte per transformar el solar de davant de l’Hospital Sant Joan en una zona blava urbanitzada de tarifa reduïda –50 cèntims l’hora amb un màxim de 2 euros diaris– es troba de moment en punt mort. Ahir el president del consell d’administració de Reus Mobilitat i Serveis i regidor d’Urbanisme, Marc Arza, va haver de retirar de l’ordre del dia l’aprovació del pla davant el rebuig al projecte per part dels grups de Ciutadans, el PP i el PSC. Entre altres coses, l’oposició va expressar els seus dubtes sobre si la construcció d’aquest aparcament és compatible amb una clàusula d’exclusivitat que hi hauria en el contracte per la concessió del pàrquing soterrat.

«Si ara la gent aparca gratuïtament, perquè ho ha de fer pagant?», es pregunta el regidor del PP i conseller de Reus Mobilitat i Serveis, Sebastià Domènech, esgrimint una altra de les raons que, segons afirmen, ha motivat el rebuig al projecte. L’altra raó contra l’aprovació ha estat el fet que el govern hagi anunciat la mesura sense acord de l’organisme que ahir ho havia de discutir, i sense tenir, al seu parer, la informació necessària per valorar-lo.

Els riscos legals

«Creiem que és una qüestió important i no n’havíem parlat prou, i per això l’hem retirat amb l’objectiu de trobar una solució de consens en les properes setmanes», ha manifestat Arza. Sobre possibles riscos legals amb el concessionari del pàrquing soterrat, Arza ha reiterat: «Crec que no els tenim, ja que no els ha semblat malament en les converses que hem tingut amb ells». En aquest sentit, Domènech demana anar un pas més enllà i aconseguir un acord escrit en què es comprometin a no emprendre accions legals.

La CUP no ha assistit al consell, que coincidia amb la compareixença del president Carles Puigdemont, considerant que el moment era prou important per anul·lar qualsevol reunió que tingués lloc la tarda d’ahir. Tot i això Xavi Angelergues, representant del grup al consell, ja ha avançat que s’oposen a la transformació del solar en zona blava, que consideren una actuació que «va en la línia del govern municipal de fer negoci amb la salut de la gent».

L’Associació de Veïns Primer de Maig, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns, també creu que «el cost del pàrquing ha de ser zero, perquè la gent que hi va ho fa per necessitat i no per plaer, amb situacions econòmiques de tot tipus». Tot i això, l’entitat ha valorat positivament el projecte d’urbanització de l’espai, que «afavorirà al barri Mas Pellicer que des de l’obertura de l’Hospital ha patit més problemes d’aparcament.

tracking