Diari Més

Urbanisme

S'inicia la segona fase dels treballs de remodelació de la plaça de Catalunya

L'actuació s'ha adjudicat a l’empresa Agrovial SA per un import de 145.777,81 euros

imatge de la visita d'obres a la plaça Catalunya amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d'Urbanisme, Marc Arza.

S'inicia la segona fase dels treballs de remodelació de la plaça de CatalunyaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs de la segona i última fase de remodelació i millora de la plaça de Catalunya, adjudicats a l’empresa Agrovial SA per un import de 145.777,81 euros. El projecte afecta l’entorn del monument a Joaquim M. Bartrina i té com a finalitat renovar la distribució i l’ús de l’espai públic d’aquesta zona en consonància amb les millores realitzades durant l’any 2015 a la zona més propera a la plaça del Mercadal.

L’Ajuntament de Reus va adjudicar les obres el passat mes d’agost, una vegada la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat va informar favorablement a la resolució del contracte signat el desembre de 2016 pels mateixos treballs amb l’empresa Elèctrica del Cadí SL. La sol·licitud de renúncia a l’execució del contracte va ser presentada pel propi contractista.

La segona fase de la remodelació de la plaça de Catalunya va separar les obres a executar en dos contractes, donada l’especificitat dels treballs de restauració del monument: la restauració del monument (ja executada) i la renovació del paviment i el mobiliari urbà.

Els paviments i el mobiliari que s’instal·laran mantindran l’estètica i característiques tècniques de les obres ja realitzades. Les voreres i la zona de la plaça es pavimentaran amb pedra natural de diferents tipus i formats, sempre damunt una base de formigó. Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran pilones fixes i mòbils per evitar l’aparcament descontrolat de vehicles i regular el seu pas.

tracking