Diari Més

Reus serà l'escenari del primer Congrès i Trobada Internacional de Gegants

Els actes tindran lloc del 12 al 15 d'octubre

Imatge de l'acte de presentació del primer Congrès i Trobada Internacional de Gegants de Reus

Reus serà l'escenari del primer Congrès i Trobada Internacional de GegantsAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acollirà el primer Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva que tindrà lloc del 12 al 15 d'octubre.L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, la Colla Gegantera de Reus i l'Ajuntament de Reus són els encarregats d'organitzar la trobada.

Durant aquests quatre dies la ciutat reunirà un bon nombre de gegants d'arreu d'Europa, de Catalunya i de l'estat espanyol. D'aquesta manera, Reus es convertirà en l’epicentre del món festiu català i europeu, gràcies a la celebració d'aquest primer congrés internacional de gegants que se celebra a Catalunya.

En el marc del món geganter de Reus, el dissabte dia 14 al migdia està prevista la presentació del nou vestit de la Vitxeta a la plaça del Mercadal, la indumentària de la qual ha anat a càrrec de l'establiment El Barato de Reus d'acord amb la Colla Gegantera i la Regidoria de Cultura.

D'altra banda, el congrés, que també està dintre del marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana, es farà del 12 al 14 d'octubrea la Sala Santa Llúcia. En aquest congrés es duran a terme més d’una vintena de xerrades a càrrec de ponents del màxim nivell, tant nacionals com internacionals, per contextualitzar l'àmbit de la cultura popular en diversos països i moments, i per definir el paper del fet geganter català a escala europea i mundial, amb noms tan destacats com ara Jan Grau (Catalunya), Íñigo Castellano (Navarra), Jean-Pierre Ducastelle (Bèlgica), Paul Spapens (Holanda) o Nina Kammerer (EUA).

Al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia es podrà veure del 12 al 27 d'octubre l'exposició «Gegants del món», mentre que el divendres 13 a la tarda i el dissabte 14 es projectarà al Castell del Cambrer l'audiovisual: «El fet geganter, patrimoni cultural mundial».

Per obtenir més informació i per inscriure's al congrés podeu fer-ho des d'AQUÍ, i també consultant els seus perfils a les xarxes socials.

tracking