Diari Més

Quatre partits i 10.000 manifestants volen la policia estatal fora de la ciutat

Un manifest signat per l’alcalde, el PDeCAT, la CUP, ERC i Ara demana que l’Estat retiri els seus cossos de seguretat i que els hotels no els allotgin

Manifestants escridassen pel matí als agents de la Policia Nacional allotjats a l'hotel Gaudí.

Quatre partits i 10.000 manifestants volen la policia estatal fora de la ciutatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 10.000 reusencs van demanar la retirada dels cossos de seguretat estatals a Catalunya en general, i a la ciutat en particular, en dues de les mobilitzacions més massives que hi ha hagut a la capital del Baix Camp. També ho van fer els tres partits que componen el govern de l’Ajuntament de Reus –PDeCAT, ERC i Ara Reus– i el grup municipal de la CUP. Ho van fer en un comunicat conjunt que es va enviar pel matí i es va llegir a la tarda a una plaça Mercadal plena de gom a gom. Les protestes van convocar-se coincidint amb la jornada de vaga contra la violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat diumenge.

Les mobilitzacions a la capital del Baix Camp van començar de bon matí, amb una caravana de cotxes que va sortir des de la zona de Mas Carpa per alentir el trànsit de l’autovia Reus-Tarragona. A les 9 va començar un piquet per la ciutat que informava els comerços de la vaga convocada, i els animava a fer-ne seguiment. Va transcórrer sense incidents, llevat d’algunes persones que els van increpar, una d’elles al seu pas per l’hotel Gaudí, que s’ha convertit aquest dies en una visita imprescindible de totes les protestes.

A la comitiva van acabar afegint-s’hi unes 300 persones que van desembocar en una plaça Mercadal plena de gom a gom, preparada per sortir en la primera de les manifestacions. Els Bombers, que es van endur ovacions enfervorides de la plaça, van ajudar a reforçar el cordó de seguretat dels Mossos d’Esquadra en el pas de la manifestació per davant de l’hotel Gaudí, ajudats per membres de l’esquerra independentista. Tots ells instaven a la gent a no aturar-se quan passaven per davant de l’establiment, on els Policies Nacionals allotjats eren fortament escridassats. La protesta es va desenvolupar sense incidents, fins i tot quan va desembocar davant de la comissaria de la Nacional. A banda d’un gran dispositiu dels Mossos, els esperaven dues persones encarades als manifestants desplegant banderes espanyoles. El mateix cordó de seguretat que s’havia fet davant de l’hotel Gaudí es va muntar davant d’ells per evitar enfrontaments directes.

Per la tarda, una altra marea de persones va passar per l’hotel Gaudí, aquest cop en un silenci absolut, amb les mans alçades, encapçalades pels Bombers i acompanyades de desenes de tractors. Prèviament, els partits firmants van llegir el manifest, on demanen a l’Estat «la retirada dels seus cossos de seguretat» i als hotelers que de manera «immediata» deixin d’allotjar-los en els seus establiments «i per tant abandonin la ciutat».

Una marea va passar per davant del Gaudí, pel matí a crits, i per la tarda en un silenci sepulcral.

Quatre partits i 10.000 manifestants volen la policia estatal fora de la ciutatOlívia Molet

Els pagesos es van sumar a la manifestació.

Quatre partits i 10.000 manifestants volen la policia estatal fora de la ciutatOlívia Molet

Una marea humana va desfilar per davant de l'establiment en silenci absolut.

Quatre partits i 10.000 manifestants volen la policia estatal fora de la ciutatOlívia Molet

tracking