Diari Més

Un centenar de persones discapacitades rebran ajuts per l'autobús urbà

L’Ajuntament ha concedit enguany 99 de les 109 subvencions sol·licitades, i la majoria cobriran el 100% de la targeta de transport municipal

Una imatge d'arxiu d'un dels vehicles de Reus Transport.

Un centenar de persones discapacitades rebran ajuts per l'autobús urbàOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Benestar Social de Reus ha concedit aquest 2017 un total de 99 ajuts a persones amb discapacitat per accedir a la targeta de transport públic municipal. Fins a 9 d’aquests ajuts representen un descompte del 41, 91% sobre el títol. Els 90 restants cobriran el 100% del seu import, és a dir, són targetes gratuïtes per a l’ús del bus a la ciutat. Les subvencions atorgades ara tenen una vigència de 4 anys. En global, amb tot, l’Ajuntament havia rebut 109 sol·licituds d’ajuts per a la targeta. Una desena d’elles han resultat finalment denegades: 4 dels qui demanaven el descompte no hi han accedit per no acumular els dos anys consecutius d’empadronament a Reus i altres 6, per haver sobrepassat el barem econòmic que hi havia establert a les bases.

Benestar Social havia previst de manera inicial una dotació de 5.000 euros per a aquest capítol en concret. Les subvencions estan adreçades a persones que tenen grau de discapacitat física o psíquica del 65% o més; que tenen un grau de discapacitat entre el 33% i el 65% i estan vinculades a un projecte Rehabilitador per l’Ocupació (STO) o bé d’Inserció Laboral (Servei Pre-laboral o CET), en un centre acreditat que pugui emetre l’informe o el certificat pertinent per justificar la necessitat de l’obtenció de la targeta de transport urbà; o que tenen reconeguda per l’INSS la percepció d’una pensió per una incapacitat permanent absoluta, permanent total o gran invalidesa i presentin algun problema de mobilitat.

El barem econòmic pel qual es regien les bases es calculava amb la renda de suficiència de Catalunya, que és de 7.967,73 euros anuals. La unitat de convivència del sol·licitant havia d’acreditar una renda per càpita anual igual o inferior al topall màxim, d’acord amb aquest barem.

Projectes d’ocupació o d’inserció

Durant l’any 2015, en les darreres dades fetes públiques, es van concedir 132 ajuts en targetes de transport públic municipal a la capital del Baix Camp. Del total de 132 targetes concedides, 107 eren amb dret a gratuïtat en l’ús del servei i 25 amb un descompte del 42% sobre la tarifa del títol. En la convocatòria de 2015 es va introduir com a novetat a les bases la possibilitat d’accedir a aquests ajuts a persones que, tot i no superar el barem de mobilitat reduïda o el 65% de discapacitat, es trobessin en situació de tenir un grau d’entre el 33% i el 65% de discapacitat i que necessitessin desplaçar-se fet ús del transport municipal per poder assistir a un projecte Rehabilitador per l’Ocupació (Servei de Teràpia Ocupacional) o d’Inserció Laboral (Servei Pre-laboral o Centre Especial de Treball). La targeta per al transport públic municipal amb aquests ajuts permet el desplaçament en els autobusos municipals de forma gratuïta o amb descompte.

tracking