Diari Més

Els Comitès del Grup Salut denuncien la «desemparança» de 3.000 empleats

Treballadors de l’Hospital Sant Joan, el de Móra, CMQ, Ginsa i la Fundació Sagessa es mobilitzaran per «mantenir la feina» davant «gestors ineficients»

Imatge d'arxiu d'una protesta de la plantilla del Sant Joan.

Els Comitès del Grup Salut denuncien la «desemparança» de 3.000 empleatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Comitès d’Empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, el CMQ, la Fundació Sagessa Salut i Ginsa, els quals representen les diferents societats dins el Grup Salut, han unit forces davant «la situació de desemparament a la que estem sotmesos els 3.000 treballadors» i anuncien «mobilitzacions per tal de defensar els nostres drets» a l’espera que els gestors del Grup aportin «explicacions» i el compromís de preservar els llocs de feina. Després d’una reunió mantinguda aquest dimecres, i «tot i estar diferenciats pels problemes de cada centre», els professionals han trobat un punt comú en la defensa de les places i en «garantir una assistència de qualitat a la ciutadania».

Plegats, reclamaran de manera conjunta respostes i solucions a «subrogacions, acomiadaments, desaparició d’empreses i creació de futurs nous consorcis». Qüestions, aquestes, que els diferents Comitès d’Empresa havien posat damunt la taula al llarg dels darrers mesos i que esclaten ara davant la constatació que «ens trobem envoltats d’una situació política incerta i d’uns gestors insuficients, que actualment no mantenen informats els treballadors dels propers canvis que s’acosten».

Entre ells, el relleu a les regnes de l’Hospital Sant Joan, que l’1 de gener del 2018 hauria de passar de mans municipals a les d’un consorci «públic i mixt» format per CatSalut (45%) i Ajuntament (55%) de Reus, i sobre el qual encara no ha transcendit gairebé cap més detall que el que aportava Comín en una roda de premsa l’abril: la Generalitat assumirà el concert, la plantilla i també el lloguer del centre hospitalari.

En les darreres setmanes, més enllà de denunciar la manca d’informació en aquest capítol i d’assegurar que «no sabrem res sobre el consorci, ni com ens afectarà ni com s’aplicarà», empleats del Sant Joan demanaven també a l’empresa «més celeritat» a l’hora de rubricar el nou conveni laboral 2017-2019, del qual va signar-se un preacord el passat juliol però que no entra en vigor en no disposar del text i la firma definitiva. I el cobrament dels 2,3 milions les DPO, després que un laude de Treball hagi determinat que s’hauran d’abonar i encara pendents del judici que se celebrarà per aquest mateix tema el proper 17 d’octubre.

Assistència al proper ple

D’altra banda, els treballadors de Ginsa, que fa pocs dies es concentraven a les portes del Sant Joan per denunciar públicament que la sortida de Tortosa i Amposta i el consorci de Reus «posa en perill 350 llocs de feina», han acordat rebre cada dimarts la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, a l’entrada al centre i protestaran als consells d’administració i al proper ple.

tracking