Diari Més

SOCIETAT

L'amo dels magatzems agrícoles cremats creu que el foc va ser intencionat

El propietari de les naus incendiades al camí de la Pedra Estela xifra en uns 37.000 euros el gruix de les pèrdues, entre 6.000 kg d’avellana i màquines

L'estat en què han quedat les construccions del negoci familiar.

L'amo dels magatzems agrícoles cremats creu que el foc va ser intencionatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El propietari dels dos magatzems agrícoles que van cremar, la matinada de dimarts a dimecres, al camí de la Pedra Estela en un foc que ha generat «prop de 20.000 euros de pèrdues en 6.000 quilos d’avellanes a la primera nau i altres 17.000 més només en un remolc abonador que estava guardat a la segona», pensa que l’incendi podria haver estat intencionat. Va ser el vigilant de seguretat del Golf Aigüesverds qui, en detectar «un punt de llum brillant en la distància» a les càmeres orientades cap a l’exterior del recinte, sense saber ben bé de què es tractava, va donar l’avís als cossos de seguretat.

Fins al lloc van desplaçar-se, cap a les quatre de la matinada, efectius dels Mossos d’Esquadra i tres dotacions de Bombers de la Generalitat que hi van treballar durant prop de tres hores. I dues persones que es trobaven en aquell moment a una masia annexa als magatzems van haver de ser evacuades. El propietari agraïa ahir, un cop refet de l’ensurt, que «el foc no va arribar a la tercera nau, perquè llavors hauria perillat el mas», i apuntava que «tenim fills joves i quan sona el telèfon en plena matinada un sempre s’espera el pitjor». Tant la primera, que contenia avellanes i disposava d’una extensió de 50 metres quadrats, com l’altra, destinada a estris i maquinària agrícola i d’uns 70 metres quadrats, han cremat íntegrament. El sostre d’ambdues va desplomar-se com a conseqüència de les flames, sense provocar ferits.

«No va saltar la llum»

En el moment de declarar-se el foc, les naus es trobaven obertes. El propietari també entén que les flames van ser provocades per algú perquè «a través dels magatzems passa el corrent elèctric que també va cap al mas. Si hagués tingut lloc algun curtcircuit a les naus, a la casa hauria saltat la llum i no va ser així». Aquesta possibilitat «ens fa neguit», admet l’home. A les pèrdues que les flames han generat haurà de fer front directament el propietari, després d’haver cancel·lat l’assegurança fa uns anys arran que aquesta no cobrís una incidència posterior. «En els últims temps, potser hem patit setze o divuit robatoris», conclou, «però tancar l’espai és car i complicar».

Es dóna la circumstància que, precisament la setmana passada, l’amo dels magatzems hi va enxampar «un noi que intentava robar, i me les vaig tenir amb ell. El vaig denunciar i em va dir que ajustaríem comptes». És per això que ara sospita que les flames puguin haver estat intencionades i siguin atribuïbles a aquest mateix noi. L’home assegura que, en personar-se a les naus durant l’incendi agents de la policia catalana, «els vaig explicar el que jo pensava sobre això, que ja entenc que no està verificat, i em van dir que ja el coneixien, però no han mirat res més. Demà, quan pugui, aniré a presentar la denúncia pel foc».

tracking